/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

/VIDEO/ Schemă de contrabandă cu droguri prin intermediul Telegram: Patru tineri, plasați în arest pentru 30 de zile

13 septembrie 2022, ora 11:10
Distribuie:

Un grup infracțional, format din patru bărbați cu vârstele cuprinse între 19 și 27 de ani, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip „PVP”, mefedron și canabis, a fost destructurat de către oamenii legii. Gruparea gestiona comercializarea substanțelor prin intermediul aplicației „Telegram”, administrată de unul dintre membri.

Suspecții sunt originari din municipiul Chișinău și raionul Fălești.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților precum și în ascunzișurile improvizate, au fost depistate și ridicate 1,2 kilograme de droguri de tip „PVP”, 350 de grame de mefedronă, 200 grame de canabis, cântare electronice la scara mică, telefoane mobile de pe care era gestionat magazinul online, precum și 23.000 de lei, bani proveniți din activitatea infracțională.

Drogurile erau comercializate pe teritoriul Chișinăului, iar în cazul realizării scopului infracțional, suspecții urmau să obțină un venit de aproximativ 900.000 de lei.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar unul din ei fiind plasat în arest la domiciliu. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Percheziții la un bărbat din Soroca: Droguri de peste 300.000 de lei, confiscate de oamenii legii. Ce au mai găsit polițiștii

12 septembrie 2022, 12:09

Captură de droguri în valoare de 3 milioane de lei. Trei persoane din Bălți au fost reținute pentru 72 de ore

08 septembrie 2022, 15:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram