Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/VIDEO/ Și-a lăsat mașina la spălătorie, dar a rămas fără ea: Doi tineri, reținuți după ce au furat și lovit automobilul

13 septembrie 2022, ora 13:09
Distribuie:

Doi tineri de 20 și 22 de ani, ambii originari din Ialoveni, sunt cercetați penal fiind suspectați de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volkswagen”. Cei doi erau angajați la o spălătorie auto și sub pretextul de a efectua o curățare chimică a salonului, au sugerat proprietarei să lase automobilul până a doua zi. 

Pe parcursul nopții, suspecții au furat mașina și s-au deplasat spre Ialoveni. La scurt timp, au tamponat automobilul într-un obstacol de pe marginea carosabilului și au fugit de la fața locului.

Suspecții au fost identificați și reținuți.

În prezent, aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă amendă în mărime de până la 67.500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un american a furat un avion și a amenințat că îl va prăbuși peste un supermarket. Cum s-a încheiat totul

04 septembrie 2022, 18:09

Ar fi agresat un bărbat noaptea, în plină stradă și i-ar fi furat un obiect de aur de 31.000 de lei: Ce riscă bănuiții

30 august 2022, 13:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram