Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

/VIDEO/ Șoigu: Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări efectivele din Ucraina

21 septembrie 2022, ora 10:37
Distribuie:

Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări efectivele din Ucraina. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, la scurt timp după adresarea lui Vladimir Putin, în care a anunțat mobilizare parțială, începând cu 21 septembrie. Șoigu susține că cifra de 300 de mii reprezintă doar o mică parte din numărul persoanelor care puteau fi mobilizate în țară.

„300.000 de rezerviști vor fi chemați” a spus el, răspunzând unei întrebări referitoare la decizia mobilizării parțiale anunțate de Vladimir Putin. Șoigu a adăugat că Rusia are un potențial de mobilizare de 25 de milioane de persoane. Ministrul rus al Apărării a mai spus că nu se pune problema vreunei mobilizări de studenți, iar recruții nu ar urma să fie trimiși pe front.

Serghei Șoigu a mai spus că „NATO lucrează împotriva Federației Ruse în Ucraina”, dar și că Rusia este în război nu cu Ucraina, ci cu Occidentul. 

Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. „Scopul Occidentului este de a slăbi, dezbina și distruge țara”

21 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram