Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/VIDEO/ Susținătorii lui Tauber, în fața Curții de Apel, acolo unde se decide soarta deputatei: „Marina, noi suntem cu tine”

14 septembrie 2022, ora 13:38
Distribuie:

Susținătorii Marinei Tauber s-au adunat în fața Curții de Apel pentru a cere eliberarea deputatei Partidului Șor. Oamenii au scandat „Marina, noi suntem cu tine” „Libertate” și au venit cu mai multe pancarte pe care scria „Libertate Marinei” „Moldova are nevoie de căldură”. Prezenți la protest au fost și alți deputați ai Partidului Șor - Reghina Apostolova și Vadim Fotescu, care sunt nemulțumiți de reținerea Marinei Tauber și cer eliberarea acesteia din Penitenciarul nr. 13.

Miercuri, 14 septembrie, Marina Tauber se va prezenta la Curtea de Apel pentru a afla decizia magistraților cu privire la contestarea depusă de avocații deputatei privind decizia Curții de Apel din 7 septembrie, care prevedea ca deputata Partidului Șor să rămână în Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile.

În 2 septembrie, procurorii au cerut încă 30 de zile de arest pentru deputata Partidului Politic Șor, Marina Tauber. Demersul privind prelungirea măsurii preventive a fost înaintat judecătorului de instrucție. 

TV8.md reamintește că Marina Tauber se află în arest în Penitenciarul 13 din luna iulie. Parlamentara a fost reținută la scurt timp după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Ultima oră! Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13: „Nu mă miră această decizie”

07 septembrie 2022, 17:09

Tauber, din nou în fața magistraților: Cum a protestat împotriva președintei și ce spune despre condițiile de detenție

07 septembrie 2022, 16:09

Tauber cere ca președinta să fie examinată de un psihiatru: „Un om adecvat nu poate să-și bată joc de oameni”

05 septembrie 2022, 14:09

Procurorii vor încă 30 de zile de arest pentru deputata Marina Tauber. Demersul, înaintat judecătorului de instrucție

02 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram