Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

/VIDEO/ Ucraina a capturat unul dintre cele mai moderne tancuri din dotarea armatei ruse: E considerat „mândria” lui Putin

19 septembrie 2022, ora 17:07
Distribuie:

Militarii ucraineni au distribuit pe rețelele sociale mai multe fotografii în care prezintă capturarea în premieră a unui tanc T-90M, cel mai modern din dotarea forțelor armate ale Rusiei, considerat „mândria” armatei lui Vladimir Putin, notează adevărul.ro.

În fotografiile transmise de soldați se observă că tancul este acoperit cu un camuflaj de tip Nakidka ce absoarbe undele radar.

Nu sunt furnizate informații cu privire la locul unde a fost capturat tancul, dar se crede că acesta se află în regiunea Harkov de unde trupele rusești s-au retras haotic

Tancul T-90 a fost distrus cu un lansator de grenade suedez

Armata ucraineană a prezentat, în această primăvară, o serie de înregistrări video în care se arată cum un astfel de tanc modern este distrus după numai câteva zile de la intrarea lor în luptă.

Luptătorii ucraineni au arătat și cum au reușit să distrugă tancul rusesc de ultimă generație, și anume cu un lansator de grenade „Carl Gustaf” primit din Suedia. Acest tip de lansator de grenade au început să fie produse în Suedia începând cu anul 1946.

De asemenea, se estimează că în jur de 100 de tancuri T-90M se aflau în dotarea forțelor armate rusești înainte de declanșarea războiului din Ucraina, primul lot fiind livrat în primăvara anului 2020.

Luptătorii ucraineni au mai prezentat și alte fotografii cu tancuri, blindate, muniție și tehnică militară, care au fost capturate în această regiune din nord-estul Ucrainei.

Asta demonstrează faptul că militari ruși s-au retras în mod dezorganizat, fiind surprinși de contraofensiva armatei ucrainene, astfel încât poziția Ministerului Apărării de la Moscova, care susține că a ordonat o «regrupare» a forțelor în regiunea Donețk învecinată la sud, nu stă în picioare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Momentul în care o dronă ucraineană aruncă două bombe în trapa deschisă a unui tanc rusesc

13 septembrie 2022, 15:09

/VIDEO/ Momentul în care cel mai sofisticat tanc rusesc T-80BVM dispare într-o explozie uriașă

09 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram