Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

politic

/VIDEO/ Voronin, ironii în adresa lui Dodon. În schimb, președintele PCRM i-a luat apărarea Marinei Tauber

18 septembrie 2022, ora 09:20
Distribuie:

Vladimir Voronin, cel care i-a luat apărarea lui Igor Dodon atunci când a fost reținut, acum ironizează pe seama fostului coleg de bloc. În sarcasm sau nu, Voronin a spus că Dodon stă acasă și se îngrașă. Mai mult, s-a arătat revoltat și-l acuză pe Dodon că ar conduce, din umbră, socialiștii, deși, oficial, numai figurează ca lider. Pe de altă parte, președintele comuniștilor i-a luat apărarea deputatei Partidului Șor, Marina Tauber, pe care, de altfel, o critica în trecut. Șeful comuniștilor a spus că s-a bucurat să afle că aceasta a fost eliberată din penitenciar.

Vladimir Voronin i-a luat apărarea Marinei Tauber, pe care, anterior, a criticat-o. Liderul comuniștilor crede că deputata, cercetată penal în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor, a fost reținută pe nedrept, așa că s-a bucurat că i-a fost modificată forma preventivă de arest.

În ultima perioadă, Partidul Șor, dar și cel al Comuniștilor au organizat mai multe proteste anti-guvernare. De la manifestații au lipsit, de fiecare dată, socialiștii, care sunt colegi de bloc cu PCRM. 

Invitat, la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8, vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrâncea a declarat că, deși, cele două formațiuni au semnat un acord, totuși, pe unele subiecte au abordări diferite. Iar în ce privește apropierea de partidul Șor a colegilor lor de bloc, Bătrâncea a declarat că socialiștii pledează pentru un protest național.

Socialiștii și comuniștii au creat un bloc permanent, în luna februarie a acestui an, după o ședință comună a executivelor. Atunci, atât Vladimir Voronin, cât și Vlad Bătrâncea au declarat că cele două formațiuni au fost „obligate” să-și consolideze forțele din cauza „situației tragice care s-a creat în Republica Moldova”. 

Scrisoare din închisoare. Tauber îi mulțumește lui Voronin și PCRM: „Ați demonstrat calitatea unui adevărat patriot”

03 august 2022, 12:08

Voronin comentează reținerea lui Dodon: Vina acestuia trebuie demonstrată într-un proces de judecată, cu ușile deschise

26 mai 2022, 14:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Consiliere și audieri în lipsa bănuitului. Mecanismul de asigurare a drepturilor victimelor infracțiunilor sexuale, îmbunătățit

06 octombrie 2022, ora 13:02
Distribuie:

Deputații au votat pentru îmbunătățirea mecanismului de asigurare a drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie. Un proiect de lege în acest sens a fost susținut, în prima lectură, cu votul a 51 de deputați.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Justiției, iar obiectivul ei este de a fortifica drepturile victimelor infracțiunilor de violență în familie și a infracțiunilor ce atentează la libertatea și inviolabilitatea sexuală, prin adaptarea cadrului normativ intern la standardele și practicile internaționale.

Autorii documentului propun ca victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie să le fie asigurate drepturile pentru a avea parte de un proces echitabil și de o reintegrare socială cât mai eficientă. Astfel, victimele vor putea să dea explicații în condiții prietenoase, în lipsa persoanei bănuite. Totodată, le va fi asigurat dreptul la intimitate și la protecția imaginii personale, vor beneficia de servicii medicale, medico-legale, de asistență psihologică post-traumatică și de consiliere în vederea recuperării fizice și psihosociale.

Proiectul mai prevede modificarea Codului penal și anume neadmiterea înlăturării răspunderii penale în rezultatul împăcării victimei cu infractorul. Prin urmare, organele de urmărire penală vor trebui să cerceteze posibila infracțiune în mod proactiv, pentru a colecta probe și a asigura că urmărirea penală poate fi efectuată, chiar dacă presupusa victimă și-a retras declarațiile sau plângerea.

Documentul va fi supus examinării în lectură finală în plenul Parlamentului.

O fetiță de 15 ani ar fi fost violată la Fălești: Polițiștii au identificat doi suspecți

06 octombrie 2022, 10:10

Ar fi violat-o timp de un an și jumătate pe fiica minoră a concubinei sale. Un bărbat de la Ocnița, trimis în judecată

22 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram