Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

/VIDEO/ Zi cu ghinion pentru un șofer: Mașina sa a fost cuprinsă de fum pe o stradă din Capitală

17 septembrie 2022, ora 18:12
Distribuie:

Un șofer a avut parte de o zi cu ghinion. Mașina acestuia a fost cuprinsă de fum chiar pe prima bandă de deplasare a vehiculelor, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Din imaginile surprinse de reporterul TV8 se poate vedea cum șoferul a fost nevoit să stopeze mașina chiar pe trecerea de pietoni, în apropiere de o intersecție. Bărbatul a ieșit din mașină și a deschis capota automobilului, de unde a început abundent să iasă fum.

Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al pompierilor, însă, ni s-a precizat că nu cunosc informații despre un astfel de caz și nu au fost chemați pentru o astfel de intervenție.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Zi cu ghinion pentru o șoferiță din Capitală: O creangă a căzut peste mașină, în timp ce se deplasa

06 august 2022, 14:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional. Proiectul, votat în prima lectură de Parlament

Foto: SHRM
06 octombrie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Deputații au votat, în prima lectură, modificări legislative, care au scopul de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Proiectul de lege a fost elaborat în contextul Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și are scopul de a înlătura deficiențele cadrului normativ în acest domeniu.

Scopul acestei inițiative legislative este de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Autorii documentului propun extinderea criteriilor de nediscriminare, îmbunătățirea colectării de date în materia egalității, monitorizarea, evaluarea și raportarea anuală a rezultatelor și consolidarea cadrului instituțional. Totodată, Codul contravențional ar putea fi completat cu noțiunile de „hărțuire” și „victimizare”. Astfel, va fi sancționat orice comportament nedorit care conduce la crearea unui mediu intimidant, ostil, sau ofensator, având drept scop sau efect lezarea demnității unei persoane. De menționat că hărțuirea de conotație sexuală rămâne a fi sancționată de Codul penal.

O altă prevedere a proiectului este completarea Legii cu privire la asigurarea egalității cu un șir de criterii discriminatorii, inclusiv cele referitoare la originea socială, națională, statut social, stare de sănătate, opinii politice sau orice alte opinii. Includerea acestor criterii derivă din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului. Proiectul de lege a fost susținut cu votul a 52 de deputați.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram