/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

social

Viteza excesivă ar putea lășa șoferii fără permis de conducere. Deputații vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani

15 septembrie 2022, ora 16:28
Distribuie:

Parlamentul a adoptat în prima lectură, cu votul deputaților PAS, un proiect de lege care prevede majorarea amenzilor pentru șoferii, care încalcă regurile de circulate. Ministerul de Interne, care a prezentat documentul, propune suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un  termen de la 30 la 45 de zile, în cazul în care șoferii vor depăși limita de viteză cu de la 40 de km/h până la 60 de km/h.

Iar în cazul în care viteza a fost depășită cu de la 60 până la 80 de km/h peste limita admisă, permisul de conducere ar putea fi ridicat pe un termen de până la 75 de zile. De asemenea, vor fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport, care refuză sau refuză să dezvăluie identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Autorii au propus și diminuarea unor sancțiuni. Spre exemplu, șoferii care nu vor respecta marcajul rutier se vor alege doar cu un avertisment, aceasta va fi o opțiune pe lângă amendă.

Moldova este printre țările cu cel mai mare număr de accidente rutiere. Acum trei ani, țara noastră a intrat în top cinci printre țările europene cu cel mai număr de accidente, iar cele mai frecvente cauze, potrivit statisticilor poliției, sunt condusul în stare de ebrietate și viteza excesivă. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram