Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

Zelenski anunță că la Izium au fost găsite noi dovezi ale ororilor: Peste zece camere de tortură și dispozitive pentru abuz

18 septembrie 2022, ora 13:52
Distribuie:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul adresat naţiunii sâmbătă seară, 17 septembrie, că la Izium au fost găsite noi dovezi ale faptului că persoanele înmormântate acolo au fost torturate, scrie news.ro, citat de Hotnews.

„Lucrările de exhumare au continuat astăzi la Izium, regiunea Harkov. Sunt examinate cadavrele. Au fost găsite noi dovezi ale torturii folosite împotriva persoanelor îngropate acolo. Peste zece camere de tortură au fost deja găsite în zonele eliberate din regiunea Harkov - în diferite localităţi. Pe măsură ce ocupanţii au fugit, aceştia au aruncat şi dispozitivele pentru abuz. Chiar şi la gara Kozachai Lopa s-a găsit o cameră pentru tortură, s-au găsit instrumente pentru tortura electrică.

Tortura a fost o practică larg răspândită în teritoriul ocupat. Asta au făcut naziştii. Aceasta este ceea ce fac ruşii. Şi vor răspunde în acelaşi mod - atât pe câmpul de luptă, cât şi în sălile de judecată. Vom stabili toate identităţile celor care au torturat, care au abuzat, care au adus această atrocitate din Rusia aici, pe pământul nostru ucrainean", a spus liderul de la Kiev.

Zelenski a mai spus că în localităţile din regiunea Harkov s-au dus mâncare, medicamente, a fost restabilită reţeaua de energie electică şi se va restabili şi cea de transport.

„Va veni momentul când vom reconstrui tot ce a distrus inamicul”, a mai spus el.

Cehia, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, a cerut sâmbătă înființarea unui tribunal internațional pentru crime de război, după ce a fost descoperită groapa comună din estul Ucrainei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/FOTO/ Imagini șocante de la Izium: Ucrainenii au găsit o nouă groapă comună cu peste 400 de cadavre

16 septembrie 2022, 09:09

/FOTO/ Imagini din satelit: Cum s-a extins cimitirul din Izium, ascuns de ruși în pădure

17 septembrie 2022, 13:09

Cadavrele descoperite la Izium: Cehia cere crearea unui tribunal internațional pentru crime de război

17 septembrie 2022, 16:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram