Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

/VIDEO/ Ziua Internațională a Păcii, marcată pe 21 septembrie: Tema din anul 2022 și îndemnul Organizației Națiunilor Unite

21 septembrie 2022, ora 13:45
Distribuie:

Pe 21 septembrie este marcată Ziua Internațională a Păcii. Potrivit Adunării Generale a ONU, aceasta este o zi dedicată consolidării idealurilor păcii, prin respectarea a 24 de ore de non-violență și încetare a focului.

Tema din anul 2022 este „Stop rasismului. Să consolidăm pacea”, scrie un.org.

„Dar atingerea păcii adevărate presupune mult mai mult decât depunerea armelor. Este nevoie de construirea unor societăți în care toți membrii simt că pot înflori. Implică crearea unei lumi în care oamenii sunt tratați în mod egal, indiferent de rasă”, este mesajul ONU.

Potrivit secretarului general al ONU, Antonio Guterres, „rasismul continuă să otrăvească instituțiile, structurile sociale și viața de zi cu zi în fiecare societate. Ea continuă să fie un motor al inegalității persistente. Și continuă să le refuze oamenilor drepturile fundamentale ale omului. Ea dezbină societățile, subminează democrațiile, erodează legitimitatea guvernelor și... legăturile dintre rasism și inegalitatea de gen sunt inconfundabile.” 

Oamenii din întreaga lume sunt îndemnați să se se alăture „eforturilor Națiunilor Unite în timp ce lucrăm pentru o lume fără rasism și discriminare rasială. O lume în care compasiunea și empatia înving suspiciunea și ura. O lume de care putem fi cu adevărat mândri”. 

„Pacea este singura cale practică către o lume mai bună pentru toți. Cu toate acestea, în prea multe locuri eșuăm cauza păcii. Pe măsură ce sărbătorim Ziua Păcii, îi îndemn pe toată lumea să ducă pace: Pace pentru planeta noastră și pentru acele milioane de oameni care trăiesc astăzi ororile războiului”, a mai scris Antonio Guterres, pe Twitter.

Ziua Internațională a Păcii începe tradițional, cu Ceremonia Clopotului Păcii în Grădina Păcii. La acest eveniment, secretarul general și președintele Adunării Generale sună Clopoțelul Păcii. În acest an, ceremonia a avut loc pe 16 septembrie.

Ziua Internațională a Păcii a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în 1981. Două decenii mai târziu, în 2001, Adunarea a votat în unanimitate să desemneze Ziua drept perioadă de non-violență și încetare a focului

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Un cetățean român, descoperit mort într-un hotel din Chișinău. Ce spune poliția

28 septembrie 2022, ora 14:25
Distribuie:

Descoperire macabră în camera unui hotel de pe strada Arborilor din Chișinău. Un bărbat de 59 de ani, cetățean al României, a fost găsit mort. 

Oamenii legii au fost sesizați miercuri dimineață, în jurul orei 09:00. La fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Chișinău. A fost solicitat și medicul legist. 

Pe corpul neînsuflețit al bărbatului nu au fost descoperite semne de moarte violentă. Cadavrul a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru efectuarea expertizei. 

Pe acest caz a fost pornită o anchetă în vederea stabilirii circumstanțelor în care a murit bărbatul. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram