Război în Ucraina, ziua 276: Cătușe pentru Prigojin și milioane de oameni în beznă. Raport: Rusia trage cu rachete nucleare goale

„Așa procedează cei care au ajuns la limita disperării”. Șefa MAI, după ce i-au fost sparte conturile de Facebook și Telegram

23 noiembrie 2022, ora 12:59

„Nu este decât o încercare de a discredita autoritățile Guvernului”. Așa a reacționat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, după ce i-a fost sparte contul de Telegram, iar apoi cel de Facebook. Revenco susține că se aștepta la astfel de atacuri. 

„Eu mă așteptam la astfel de atacuri și atunci când am fost numită în funcție. Nu este altceva decât un alt război hibrid. Așa procedează cei care au ajuns la limita disperării. Noi rămânem ferm pe cele pe care ni le-am propus pe agendă”, a declarat Revenco pentru TV8. 

Conturile de Facebook și Telegram ale ministrei de Interne, Ana Revenco au fost sparte zilele trecute, iar din numele acesteia au fost publicate postări dubioase despre „pretinse conversații” ale ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

De asemenea, a fost spart și contul de Telegram al lui Dumitru Alaiba, noul ministru al Economiei, iar mai multe pretins discuții ale acestuia au fost făcute publice pe o pagină web, dar până în prezent nu se cunoaște cine stă în spatele acestor scurgeri de informații. De asemenea, nu se cunoaște veridicitatea conversațiilor expuse. În 9 noiembrie, și paginile de Telegram ale președintei Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. De pe conturile oficialilor a fost transmis un mesaj dubios, cu o pagină pe care s-au fost făcute publice „pretinse” corespondențe a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În aceste conversații se conțin informații și dialoguri care „ar demonstra trucarea concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție”. Ulterior, pe 11 noiembrie, a fost spart și canalul de Telegram al consilierului prezidențial Dorin Recean. 

/FOTO/ Ana Revenco - ținta unei noi spargeri de conturi. Ministra: „Războiul hibrid se manifestă tot mai activ”
Noi spargeri de conturi Telegram? Au fost publicate „presupuse conversații” ale lui Dumitru Alaiba. Reacția ministrului
Noi spargeri de conturi Telegram? Au fost publicate „presupuse conversații” ale ministrei Ana Revenco
Вадим Чебан: "ТираспольТрансГаз" предложил направить в Приднестровье в два раза больше газа, чем на правый берег
Вадим Чебан: "ТираспольТрансГаз" предложил направить в Приднестровье в два раза больше газа, чем на правый берег
Опрос IDIS Viitorul: Что беспокоит жителей Молдовы?
/VIDEO/ Опрос IDIS Viitorul: Что беспокоит жителей Молдовы?
Молдова присоединилась к Программе ЕС по политике в области окружающей среды и климата
Молдова присоединилась к Программе ЕС по политике в области окружающей среды и климата
В последнее время цены выросли еще сильнее
/VIDEO/ В последнее время цены выросли еще сильнее
Спыну: причины аварии на Termoelectrica проверяет следственная группа
Спыну: причины аварии на Termoelectrica проверяет следственная группа

Indignați și cu lacrimi în ochi: Ce spun locuitorii Capitalei despre majorarea tarifului la energia electrică și apă

26 noiembrie 2022, ora 20:35

O nouă scumpire la energie, dar și majorarea dublă a tarifului la apă i-a luat prin surprindere pe mulți locuitori ai Capitalei. Indignați și cu lacrimi în ochi, mulți, cu care am discutat, ne-au spus că nu vor face față cheltuielilor, care deja au atins apogeul. Susțin că unica soluție ar fi economia. Adică să îndure frigul, să stea pe întuneric și să folosească cât mai puțină apă. 

„Eu sunt invalidă, grupa a II-a, și tare, tare mi-i greu. Nu știu, ce o să facem. O să murim și de foame și de frig, probabil. Și în apartament e frig.” 

Majoritatea oamenilor pe care i-am întâlnit, astăzi, ne-au mărturisit cu lacrimi în ochi că au muncit o viață, iar la final, au rămas doar cu povara greutăților în spate.

„-Off, dacă mai ajunge la șapte lei lumina, ce facem noi? Suntem de la țară. Lemne cumpără, lumina se scumpește. Iată de exemplu, acasă trebuie să dau focul, soțul e bolnav, eu tot...nu știu cum o să trăim. -Ce o să faceți? -O să înghețăm de frig, ce o să facem? Altceva nu-i nimic de făcut.”

Pensia pe care o primesc e mult prea mizeră pentru un trai decent, ne-au spus mulți bătrâni. Sunt revoltați și de decizia de a scumpi apa, mai mult decât dublu. 

Premier Energy a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să aprobe tariful de 6 lei și 39 de bani pentru un kilowatt oră, fără TVA, adică, cu aproximativ 1 leu și 60 de bani mai mult, decât este acum. 

Tot ieri, Consiliul municipal Chișinău a decis majorarea tarifului la apă și canalizare până la 24 de lei. Deocamdată, nu este clar de când ar urma să intre în vigoare noul tarif. Pe de altă parte, ANRE a anunțat că decizia luată de CMC este ilegală, întrucât, nu a eliberat niciun aviz. Așa că Agenția susține că va sesiza Cancelaria de Stat și organele de drept

Energia electrică s-ar putea scumpi din nou: Care sunt tarifele solicitate de Premier Energy și FEE Nord
Ceban, după ce ANRE a spus că va sesiza organele de drept privind majorarea tarifului la apă: „Nu pot lăsa oamenii fără apă”
Radu Marian critică decizia CMC privind majorarea tarifului la apă: „Va fi contestată prin toate căile posibile”
 МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
Макрон объявил о пакете помощи Молдове в более чем 100 млн евро
Макрон объявил о пакете помощи Молдове в более чем 100 млн евро
В парламенте не поняли жалобу властей Приднестровья Москве на снижение поставок газа
/VIDEO/ В парламенте не поняли жалобу властей Приднестровья Москве на снижение поставок газа
"Кто бы ни стоял за этим, он должен немедленно остановиться". На территории Запорожской АЭС прозвучала серия взрывов
"Кто бы ни стоял за этим, он должен немедленно остановиться". На территории Запорожской АЭС прозвучала серия взрывов
Ее назвали Морковка. Во Франции поймали одну из самых крупных золотых рыбок
/FOTO/ Ее назвали Морковка. Во Франции поймали одну из самых крупных золотых рыбок
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram