Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

Sci-Tech&Media

Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari

26 aprilie 2022, ora 09:07
Distribuie:

Cel mai bogat om din lume a cumpărat rețeaua de socializare care are 217 milioane de utilizatori, după mai multe săptămâni de când și-a anunțat intenția. Tranzacția a fost încheiată pentru suma de 44 de miliarde de dolari, relatează Libertatea, potrivit CNN și BBC.

Elon Musk urmează să preia Twitter, după ce compania a acceptat oferta acestuia. Inițial, planul lui Elon Musk a fost respins, însă acum consiliul de administrație a acceptat să încheie oferta. 

 Această tranzacție încheie un ciclu în care Elon Musk a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, a primit, dar a refuzat un loc în consiliul de administrație, pentru ca apoi să anunțe că vrea să cumpere compania, scrie CNN. Toate acestea în mai puțin de o lună. 

Twitter ar putea astfel recomanda acționarilor acceptarea ofertei de 54,2 dolari pe acțiune, scrie Reuters. Cu toate acestea, este posibil ca tranzacția să pice în ultimul minut, conform surselor. 

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, conform revistei americane Forbes, cu o avere de 264 de miliarde de dolari. Tesla, producătorul auto controlat de către Musk, nu este implicat în tranzacția pivind Twitter. 

Conform surselor, conducerea TwitTer nu a reușit să securizeze acordul lui Musk pentru a cere oferte concurente și de la alte companii. Cu toate acestea, Twiter va putea accepta o ofertă din partea unei terțe părți dacă aceasta va sosi, iar Musk va primi o sumă de bani în acest caz. Nici Twitter, nici Musk nu au comentat despre situație. Acțiunile Twitter urcau cu 3,5% luni, imediat după deschiderea bursei.

Musk a prezentat zilele trecute modalitatea de finanțare a tranzacției. Tactica lui Musk de a prezenta o ofertă unică, pe care să nu o mai modifice, seamănă cu cea a altui miliardar celebru, Warren Buffett.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram