Război în Ucraina, ziua 170: 11 rachete au lovit orașul Kramatorsk. Zelenski cere să nu se mai vorbească public despre tactici militare

timp liber

De Independență, Guvernul va acorda 10 premii naționale: „E important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara”

Foto: gov.md
27 iulie 2022, ora 09:21
Distribuie:

În acest an, de Ziua Independenței, Guvernul va acorda 10 premii naționale. Premiul Național se acordă persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii Republicii Moldova. 

La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit în 26 iulie, au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia. În perioada 27 iulie - 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune  dosarele în format electronic la adresa de email: cancelaria@gov.md.

„Deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru Republica Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița, care a prezidat ședința comisiei. 

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor, etc.

Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100 de mii de lei pentru fiecare câștigător. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram