Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

top

Socialiștii contestă în instanța de judecată aplicarea retroactivă a tarifelor la gaz și energia termică. „O adevărată politică de genocid”

28 ianuarie 2022, ora 16:55
Distribuie:

Socialiștii vor contesta în instanța de judecată aplicarea retroactivă a tarifelor la gaz și energia termică, practică pe care o consideră ilegală. PSRM sugerează că ar putea organiza chiar și proteste. 

„Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor”, se menționează într-un comunicat de presă al socialiștilor.

Totodată, cei de la PSRM menționează că deputații BCS vor insista să fie aprobate, în regim de urgență,  măsuri de compensare integrală a diferenței de preț la tarife pentru toți consumatorii de gaz și agent termic, pentru persoanele fizice și cele juridice. 

„Vom propune revenirea pentru toți la tarifele anterioare, de până în luna noiembrie la gazul natural (circa 5 lei m3), iar diferența în factură să fie achitată integral de stat. Din cauza incompetenței și a iresponsabilității criminale ale guvernării, astăzi oamenii acestei țări au mai primit o lovitură serioasă prin majorarea semnificativă a tarifelor la gaz și agentul termic, care va provoca un nou lanț de scumpiri la foarte multe produse, inclusiv pâine și lactate. În mod evident, este o adevărată politică de genocid din partea regimului de la guvernare, în raport cu propriul popor”, susțin socialiștii.

Amintim că tariful la gazul natural, pentru consumatorii finali, a crescut la 15 lei și 18 bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. Decizia a fost luată vineri, 28 ianuarie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Noile tarife vor fi aplicate retroactiv, începând cu 1 ianuarie. 

Anterior, Moldovagaz a cerut o majorare de până la 15 lei și 56 de bani pentru un metru cub de gaz. Directorul Moldovagaz a motivat necesitatea revizuirii tarifului prin creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

top

Oficial, de astăzi, Gigafactory Berlin produce maşini electrice Tesla

FOTO: Reuters
22 martie 2022, ora 18:32
Distribuie:

Fabrica Gigafactory Berlin, cunoscută şi drept Gigafactory 4, a început producția în masă de vehicule electrice marca Tesla. Astăzi a avut loc o ceremonie solemnă în acest sens, cu participarea lui Elon Musk și a cancelarului german Olaf Scholz.

Primele 30 de mașini au fost predate unor clienţi norocoşi chiar în holul fabricii, deși restul maşinilor de producţie vor începe să fie livrate din aprilie 2023 abia. 

Află mai multe curiozităţi din articolul complet de pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram