Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

Sci-Tech&Media

Instanța de judecată a permis rușilor să se folosească de Facebook și Instagram

28 martie 2022, ora 16:57
Distribuie:

Cetățenii Rusiei pot folosi platformele sociale ale companiei americane Meta (activitățile acestei organizații sunt interzise pe teritoriul Federației Ruse) dacă nu se angajează în activități extremiste. Acțiunea rezultă din decizia Tribunalului Tverskoi din Moscova, care a interzis activitățile organizației în Rusia, informează TASS.

„Aceste măsuri de protecție judiciară nu restricționează utilizarea produselor software Meta de către persoanele fizice și juridice care nu participă la activități interzise de lege”, se arată în textul integral al deciziei instanței, publicat luni, 28 martie, pe site-ul său oficial .

La 21 martie, Tribunalul Tverskoi din Moscova a recunoscut activitățile Facebook și Instagram, care aparțin platformelor Meta, drept extremiste și le-a interzis pe teritoriul Federației Ruse. Această decizie a intrat în vigoare imediat.

Meta i-a fost interzis să deschidă sucursale și să desfășoare activități comerciale în Federația Rusă. FSB și Procuratura Generală consideră că activitățile companiei sunt îndreptate împotriva Federației Ruse și a forțelor sale armate.

Motivul apelului Procuraturii Generale la instanță a fost ridicarea temporară a interdicției pentru rezidenții unor țări de a posta informații, care conțin apeluri la violență împotriva rușilor. Comisia de Investigații rusă a deschis un dosar penal privind instigarea la violență și omor împotriva cetățenilor Federației Ruse în legătură cu acțiunile angajaților companiei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram