Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ Bulevard nou peste 3 ani? Lucrările vor costa Primăria aproape 260 de milioane de lei

28 mai 2022, ora 22:00
Distribuie:

După ani în care s-a tot vorbit despre prelungirea bulevardului Mircea cel Bătrân până la strada Bucovinei, aseară, Primăria a prezentat un proiect. Drumul ar urma să aibă două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte 3 benzi, care vor fi separate de o zonă verde pentru pietoni. Deocamdată, planurile primăriei sunt doar desenate în 3D și nu se știe când ar urma să înceapă lucrările, mai ales că nici actele nu au fost verificate de instituțiile specializate. Iar cele 260 de milioane de lei pentru construcția drumului ar urma să fie luate din bugetul local. 

Cam așa planifică Primăria să arate bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei. Aseară, pentru prima dată, proiectul a fost prezentat publicului, cu toate detaliile. 

„Intersecția bulevardului Mircea cel Bătrân cu strada Bucovinei va fi amplasată aproximativ în această zonă. Totodată, potrivit Primăriei, aici va fi construit un sens giratoriu cu două benzi. Extinderea bulevardului înseamnă și prelungirea liniei de troleibuz, așa încât cetățenii să aibă acces în acest capăt de oraș”.

Conform proiectului, drumul va avea două direcții de deplasare sau mai exact, două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte 3 benzi. De fapt, cum arată și acum bulevardul. 

„Ne-am străduit să păstrăm același aspect. Pe mijlocul bulevardului avem aleea verde, cu o zonă pentru pietoni de șase metri, adică destul de generoasă, ca oamenii să poată să circule liber pe ambele sensuri”.

 Se promite și o pistă pentru bicicliști, în ambele sensuri, dar și o parcare la margine de oraș, unde oaspeții să poată lăsa mașinile și să se deplaseze mai departe cu transportul public. Mai ales că din start se vrea o bandă destinată doar troleibuzelor și autobuzelor. 

„Adică, troleibuzul va trebui în 15 minute să ajungă de la Ciocana în Centrul orașului. Bani pentru acest proiect sunt prevăzuți. Noi cred că în 2-3 săptămâni îl avem verificat de către toate structurile și lansăm licitația”.

Primăria spune că își vede planurile duse până la capăt peste trei ani. Nu se știe, însă, când vor începe lucrările, mai ales că o tentativă asemănătoare a mai fost și în 2010, dar care a eșuat, chiar de la această etapă. Potrivit lui Ilie Ceban, ar fi nevoie de cel puțin trei luni pentru verificarea documentelor de către experți, și cam tot atât timp pentru găsirea unei companii pentru lucrări. Ținând cont că mai multe licitații lansate de Primărie au fost anulate din lipsă de participanți.

Estimativ, costurile pentru prelungirea bulevardului ajung la aproape 260 de milioane de lei, bani care ar urma să fie alocați din buget, spun autoritățile locale. Suma este mare, întrucât toate prețurile au fost ajustate la cele actuale, spune viceprimarul. Mai mult, lucrările prevăd nu doar construcția drumului de la zero, dar și amenajarea tuturor rețelelor inginerești, inclusiv, a iluminatului public. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram