Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

Sci-Tech&Media

Atac cibernetic masiv asupra României. Mai multe site-uri guvernamentale au căzut pradă hackerilor

29 aprilie 2022, ora 09:50
Distribuie:

Atac cibernetic de amploare la instituțiile statului român! Site-urile Guvernului României, al MApN, CFR Călători și al Poliției de Frontieră au fost atacate, scrie Realitatea.net.

Potrivit Ministerului Apărării, atacul cibernetic nu a compromis funcționarea paginii, ci doar a blocat accesul la site. MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost deja refăcut.

Grupul de hacking Killnet își revendică responsabilitatea pentru distrugerea site-urilor web ale Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, operatorului feroviar CFR Călători și OTP Bank România, susțin surse guvernamentale. Atacul vine după ce Guvernul României a spus că ia în calcul furnizarea de arme Ucrainei. „Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet, potrivit surselor guvernamentale.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram