Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

Ruşii au transformat un supermarket din Mariupol în groapă de gunoi pentru cadavre

29 mai 2022, ora 13:46
Distribuie:

Un supermarket din Mariupol a fost tranformat într-un fel de groapă de gunoi pentru cadavre, unde aruncate trupurile care au fost scoase de ape din morminte când noile autorităţi proruse din Mariupol au încercat să restabilească alimentarea cu apă a oraşului, care a provocând inundaţii masive, a declarat duminică Petro Andriuşcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, citat de agenţia de presă Unian, transmite Adevărul.

Cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt aruncate ca la groapa de gunoi, a spus Andriuşcenko într-o postare pe contul său din Telegram. „Noi descoperiri groaznice. În incinta supermarketului Şiri Kum de pe bulevardul Libertăţii, ruşii au făcut un fel de groapă de gunoi pentru trupurile neînsufleţite. 

La modul literal al cuvântului. Aruncă aici trupurile ca la groapa de gunoi”, a spus oficialul ucrainean, potrivit Agerpres.  El a adăugat că această situaţie relevă o lipsă catastrofală de personal pentru înhumări şi faptul că nici măcar morgile improvizate nu mai au capacitatea de a primi un număr atât de mare de cadavre. La Moscova, autorităţile au declanşat o campanie de recrutare de medici legişti pentru a-i trimite la Mariupol, afirmă Petro Andriuşcenko. 

Situaţia legată de morţii din Mariupol, port strategic care s-a aflat sub asediu aproape trei luni, este o demonstraţie clară a lipsei de umanitate a invadatorilor şi ameninţă cu declanşarea unor epidemii, a declarat oficialul ucrainean. De asemenea, primarul ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko, a avertizat împotriva producerii unor focare de infecţii vara aceasta în portul de la Marea Azov, între care a menţionat dizenteria şi ciuma. Potrivit părţii ucrainene, peste 20.000 de localnici au fost ucişi la Mariupol în urma agresiunii pe scară largă a Rusiei, oamenii fiind în cea mai mare parte înhumaţi în gropi comune, notează Unian.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram