Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

sport

/VIDEO/ Evoluție uimitoare a luptătoarelor Irina Rîngaci și Anastasia Nichita în Ungaria: Au medalii asigurate

31 martie 2022, ora 21:18
Distribuie:

Vești foarte bune de la Campionatul European de seniori de la Budapesta. Irina Rîngaci și Anastasia Nichita au asigurate cel puțin medaliile de argint după ce s-au calificat în finalele categoriilor de greutate de 59 și 68 de kilograme.

Anastasia Nichita, care evoluează în categoria de 59 de kilograme, a trecut în etapele preliminare de adversare din Polonia, Italia și Ucraina, iar în semifinale sa confruntat cu germanca Elena Heike Brugger. 

Discipola pregătită de Tudor Cîrlan a avut o evoluție superbă și i-a administrat o înfrângere dură nemțoaicei în fața căreia a condus pe tot parcursul confruntării și la final scorul indica 8-0 pentru luptătoarea din țara noastră. 

Nichita se califică în forță în finala Campionatului European unde se va lupta în această seară cu poloneza Jowita Maria Wrzesien.

Tot la Budapesta, în categoria de 68 de kilograme, Irina Rîngaci, numărul unu în raitingul mondial, a demolat în faza sferturilor o adversară din Ucraina, iar în semifinale s-a duelat cu cehoaica Adela Hanzlickova. 

A fost o confruntare interzisă cardiacilor pentru că la un moment dat luptătoarea pregătită de Tudor Cîrlan era condusă cu un categoric scor de 1-9. 

Însă cu două minute și jumătate înainte de final, Rîngaci a fost de neoprit și a restabilit egalitatea, iar ulterior a obținut victoria cu 13-9. 

Irina Rîngaci va lupta în această seară pentru medalia de aur cu franțuzoaica Pauline Denise LeCarpentier. 

Tot la Budapesta, Mariana Draguțan, în categoria de 55 de kilograme se va duela pentru medalia de bronz împotriva lui Anastasia Blayvas din Germania. 

La Campionatul European de seniori din Ungaria, țara noastră este reprezentată de 22 de sportivi. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram