Băuturi delicate, aromate și revigorante la Vernisajul Vinului de primăvară. Evenimentul a adunat iubitorii de licori alese, pentru a celebra calitatea și strălucirea vinurilor autohtone.
„Fiind un vernisaj cu dor de primăvară, am ales cele mai aromate vinuri pe care le pune la dispoziție „Purcari” în acest sezon. Pentru iubitorii de vin alb recomand un Sauvignon Blanc de Purcari din colecția de bază 1827,care, apropo, recent a intrat în interesul consumatorului internațional datorită unei aprecieri înalte la „MUNDUS VINI”, cea de „Best of Show Moldova”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri la nivel internațional”.
Vara, la mare căutare sunt vinurile albe și rosé, totuși, unii pun preț pe vinul roșu, indiferent de sezon. Pinot Noir de la Native este o alegere superbă la acest capitol, fiind un vin foarte ușor și delicat.
„Pentru iubitorii de vin roșu, recomand un Pinot Noir din colecția „Native”. Este cea mai recentă colecție lansată de noi, o colecție făurită cu grijă față de mediul înconjurător. Un gust elegant, un gust catifelat, gata să impresioneze chiar și cele mai pretențioase simțuri”.
Iar vinul rose este asemeni unei zile senine de primăvară, e un spectacol al fineții și al prospețimii, e băutura perfectă pentru a fi savurată în zilele calde.
„Vedeta acestui sezon este Rose de Purcari, vinul care nu trebuie să lipsescă de pe mesele amatorilor de vin sau cum îl mai numim noi - „Primăvara la pahar”.
În cadrul Vernisajului, toți vizitatorii au primit câte un pahar cu logoul „Wine of Moldova”, special creat pentru degustările de vinuri. Oaspeții s-au delectat cu băuturi selecte, au descoperit noi tehnici de producție și i-au cunoscut pe cei care muncesc cu dedicație pentru a produce vinuri de senzație.
„Genericul acestui vernisaj este pentru a se întâlni producătorul cu consumatorul și, în afară de aceasta, noi ca Oficiul Național al Viei și Vinului, promovăm consumul moderat și responsabil al vinului”.
Ediția de primăvară a reunit peste 65 de producători autohtoni, care șiau expus spre degustare circa 300 de vinuri de sezon.