Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”

/FOTO/ Concerte, spectacole și show umoristic: Topul evenimentelor culturale recomandate în acest weekend de mai

19 mai 2023, ora 12:19

Ești în căutarea unui eveniment care să te inspire sau să te distreze? Află ce activități interesante sunt planificate în acest weekend!

Impact Days 2023 - Social & Impact Business Summit

Vino să faci cunoștință cu afacerile sociale și de impact din Republica Moldova,  află ce forme de impact există și care dintre ele le poate genera afacerea ta. Impact Days este prima ediție a conferinței internaționale în Republica Moldova ce are ca scop să reunească investitori, antreprenori, filantropi, factori de decizie și alte persone influente și de a încuraja colaborarea între cei care doresc să facă o tranziție spre un bussines mai responsabil.

Când? 19 mai, ora 10:00
Unde? Tekwill, Strada Studenților 9/11, Chișinău
Bilete: aici

Gafur concert live

Fanconi Riviera declară sezon deschis de petreceri, iar cu această ocazie la petrecerea de deschidere Gafur vine cu unconcert live. Nu rata ocazi de a te întâlni cu unul din artiștii tăi preferați!

Când? 19 mai, ora 23:00
Unde? Fanconi Riviera, str. Ghidighici 5 
Bilete: aici

ДОРОГА К ТЕБЕ..

Un spectacol literar care vorbește nu doar despre soarta grea a lui Mihai Eminescu, dar și despre dragostea romantică și frumoasă  a poetului și a muzei sale Veronica Micle. În fața publicului va apărea nu atât o imagine monumentală a unui clasic al literaturii române, cât o persoană vie, cu suferința și bucuria sa, inspirația și dezamăgirea, suișurile și coborâșurile sale.

Când? 19 mai, ora 18:30 
Unde? Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov”
Bilete: aici

Звериные фантазии о жизни и любви (Fantezii cu animale despre viață și dragoste)

O tragicomedie cu elemente ale teatrului absurdului. Ce prezintă o lecție de viață care nu merită sărită, un spectacol despre dragoste, anxietate și pasiune de la ”frații noștri” …

Când? 21 mai, ora 18:00 
Unde? Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov”
Bilete: aici

Networking build bridges
Bucură-te de un sfârșit de săptămână alături de oameni deosebiți din comunitatea oamenilor de afacere, un eveniment interactiv unde vei avea ocazia să schimbi cărți de vizită și să stabiliți noi relații de afaceri.

Când? 19 mai, ora 18:30 
Unde? Lud's Pub, str. A. Pușkin 32
Bilete: aici

Subcarpați
Subcarpați reVine la Chișinău pe 20 mai! Fii pregătit pentru o seara plină de muzică bună și energie pozitivă la evenimentul organizat de iTicket. Vei avea ocazia să asculți în premieră melodii noi lansate de Subcarpați și să fii martorul unei colaborări unice între trupă și Orchestra Filarmonicii Naționale, dirijată de Dumitru Cârciumaru.

Când? 20  mai, ora 18:30 
Unde? Grădina Botanică
Bilete: aici

Keller Holz Aniversary Party 2023

Pentru al doilea an consecutiv, festivalul Keller Holz Anniversary Party va fi un punct culminant al unei sărbători frumoase împreună cu prietenii și familia, plină de muzică, divertisment și o mare varietate de street food.

Când? 21 mai, ora 12:00 
Unde? Berăria Keller Holz, satul Budești, strada Traian 1/2
Bilete: aici

La Boheme 
Deosebită prin muzica sa, opera „La Boheme” este cunoscută pentru a fi una dintre cele mai lirice opere din lume. Compoziția unică și tonul său emoționant au făcut din această operă o creație lirică de neegalat.
Vă așteptăm cu drag la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” pentru a fi martorii unei reprezentații de neuitat!

Când? 21 mai, ora 17:00 
Unde? Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu 
Bilete: aici

Muzica și dansuri cu Planeta Clounella - Concert Distractiv, Interactiv și Educativ pentru copii

Planeta Clounella – Trupa de Animație prezintă un spectacol pentru copii în care personajele Clounella, Gogonell, Zambarella, Gustosella si Colorella îți vor face cunoștință cu lumea lor, te vor invita să cânți, să dansezi, alături de ei și îți vor oferi prietenie.
Când? 21 mai, ora 12:00 
Unde? Cinematograful Odeon 
Bilete: aici

Nuntă în cer 
Dacă vrei să te transpui și tu în contextul romanului scris de Mircea Eliade, dar și să vezi cum dragostea poate influența atât de mult personalitatea unei femei. Rezervă-ți locul la spectacolul "Nuntă în cer" și fii parte dintr-o experiență inedită.

Unde? Teatru Geneza Art 
Când? 21 mai 2023, ora 19:00 
Bilete: aici

Deja nu-i de râs! 
Pregătește-te să râzi în hohote la Bălți alături de Standupovka! Dacă nu ai fost încă la un show Standupovka, profită acum și simte live doza de glume!

Unde? Teatru Național ”Vasile Alecsandri”, or. Bălți 
Când? 20 mai 2023, ora 19:30 
Bilete: aici

Turneul Național Costi Burlacu și Corina Țepeș

Fă un cadou celor dragi și invităi la concertul „Doar Acasă … Viața e frumoasă”, turneul național a ajuns la concertul final la Orhei! Nu rata ocazia de ați surprinde frumos părinții și bunicii cu un bilet la concert.

Când? 19 mai 2023, ora: 18:00
Unde? Orhei, Palatul de cultură 
Vreau bilete: aici

Мастер-класс "День Рожденья Джинс"

Acum 170 de ani, au fost făcuți primii blugi, iar acum 150 de ani au primit un brevet. De atunci, această dată a fost considerată ziua oficială de naștere a blugilor. Invităm adulții, adolescenții și copiii de la 7 ani pem20 mai, la ora 15:00, la un master class de pictură în blugi, unde singur îți personaliza blugii și geaca sub îndrumarea unui profesor.

Când? 20 mai 2023, ora: 15:00
Unde? Арт студия „Семь цветов счастья”, Puskin 12
Vreau bilete: aici

Bumbăcel Fest

Bumbăcel FEST revine! Ia-ți familia și alintă-te la un târg de excepție!
Vino împreună cu cei dragi la cel mai tare târg din articole din bumbac natural și savurează timpul într-o atmosferă plăcută!

Când? 20 mai 2023, ora 09:00
Unde? Parcul „Valea Trandafirilor” 
Vreau bilete: aici

ȘI RESTU-I TĂCERE…

Vino să vezi un spectacol nonverbal și mișcare corporală. 
Cum și de unde vine inspirația ? E chin ? E plăcere ? Un accident? Care e plata pentru poveștile pe care creatorii le găsesc în sinea lor?
"Și restu-i tăcere" – e însuși Shakespeare…

Când? 21 mai 2023, ora 18:00
Unde? Parcul Teatrul Fără Nume 
Vreau bilete: aici

Drochia - Ansamblul etnofolcloric “Plăieșii”, Anișoara Puică și Katalina Rusu - NOTE DE IUBIRE

Runa Events, organizează în Drochia cel mai tare concert artistic de până acum! Cu “Note de Iubire” vrem să te invităm la un deliciu muzical, un eveniment special în care se vor sărbători tradițiile și valorile noastre culturale.

Când? 21 mai 2023, ora 18:00
Vreau bilete: aici

/VIDEO/ Ploaia a făcut ravagii în unele zone ale țării: Străzi „transformate” în cascade, grindină și mașină avariată
/VIDEO/ Ploaia a făcut ravagii în unele zone ale țării: Străzi „transformate” în cascade, grindină și mașină avariată
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
Tragedie la Ialoveni: Un tânăr a murit electrocutat. Încerca să ridice remorca unui camion
/VIDEO/ Tragedie la Ialoveni: Un tânăr a murit electrocutat. Încerca să ridice remorca unui camion

Țara care revine la Eurovision 2024, după 30 de ani de absență

27 mai 2023, ora 18:22

Luxemburg se va întoarce la Eurovision 2024, după 30 de ani de absență. Anunțul a fost făcut de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU). Ultima dată când Luxemburg a participat la Eurovision Song Contest a fost în 1993.

În total, țara a luat parte de 37 de ori la concursul muzical și a câștigat de 5 ori.

„Suntem încântați să salutăm Luxemburgul înapoi la Eurovision Song Contest după 30 de ani. Țara are unul dintre cele mai de succes recorduri din concurs, cu 5 victorii doar în primele trei decenii ale competiției. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu RTL la întoarcerea lor la cel mai mare eveniment de muzică live din lume în 2024”, a spus supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, Martin Österdahl.

„Suntem încântați că Luxemburgul revine la Eurovision Song Contest – și și mai încântați că RTL Luxembourg își va asuma sarcina entuziasmantă de a selecta delegația din 2024. În calitate de companie media care este dedicată locuitorilor din Luxemburg, așteptăm cu nerăbdare să difuzăm emisiunile live pline de stele. Telespectatorii vor putea trăi Eurovision Song Contest în toată gloria sa”, a menționat CEO al RTL Luxembourg, Christophe Goossens.

TV8.md reamintește că cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest va avea loc în Suedia, după ce Loreen a câștigat trofeul la ediția din 2023. Aceasta a acumulat 583 de puncte. 

Republica Moldova s-a clasat pe locul 18 cu 96 de puncte. Pe locul doi a ajuns Finlanda, iar pe trei - Israel. Clasamentul este continuat de Italia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Estonia, Australia și Cehia, care încheie topul celor 10. Ultimul loc i-a revenit Germaniei, care a acumulat doar 18 puncte.

Eurovision 2023 a avut loc la Liverpool, fiindcă Ucraina, câștigătoarea din 2022, nu putea găzdui concursul din cauza războiului.

Anul trecut, Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cântat „Trenulețul”. Țara noastră participă din anul 2005 la concurs, obținând cel mai bun rezultat în 2017, atunci când Sunstroke Project a luat locul 3 cu piesa „Hey Mamma”.

Suedia a egalat recordul de victorii ale Irlandei la Eurovision: Descoperă artistul care a triumfat de două ori, la fel ca Loreen
Pasha Parfeni a revenit acasă după aventura Eurovision: „Ne-a plăcut Liverpool, nu ezitați să planificați o călătorie în Moldova”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretul din Larnaca. Conexiunile dintre soțul Emmei Tăbîrță și fiul patronului Trans-Oil
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretul din Larnaca. Conexiunile dintre soțul Emmei Tăbîrță și fiul patronului Trans-Oil
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
/VIDEO/ Detalii despre tragicul accident de la Orhei: Cum s-a întâmplat totul și cine s-ar face vinovat
/VIDEO/ Detalii despre tragicul accident de la Orhei: Cum s-a întâmplat totul și cine s-ar face vinovat
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
/VIDEO/ Ediție Specială TV8: Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Mesaje oficiale, rezoluție și horă în PMAN
/VIDEO/ Ediție Specială TV8: Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Mesaje oficiale, rezoluție și horă în PMAN
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram