În anul 2022, Produsul Intern Brut a însumat 272,6 miliarde de lei, ceea ce arată o descreștere cu 5,9% comparativ cu anul 2021. Comerțul cu ridicata și amănuntul, dar și întreținerea, repararea autovehiculelor și a motocicletelor a contribuit cel mai mult la formarea PIB-ului, mai exact - 17,1%.
Contribuții au avut și alte ramuri ale economiei, precum: industria prelucrătoare, agricultura, silvicultura și pescuitul, construcțiile, tranzacțiile imobiliare, sectorul informațiilor și comunicațiilor, dar și învățământul.

Produsul Intern Brut este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări, în decurs de un an.
Tendința de creștere a economiei pe termen lung este măsurată prin creșterea produsului intern brut real.
Aceste creșteri nu sunt constante, de-a lungul ciclului economic există perioade de expansiune, în care creșterea economică înregistrează niveluri ridicate, urmate de perioade de stagnare în care creșterea economică este lentă sau chiar apar scăderi ale PIB.