Război în Ucraina, ziua 390: Xi Jinping vizitează Moscova, iar Rusia amenință Haga cu rachete. Țara unde ar putea fi arestat Putin

externe

/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 382: Plan privind Moldova și vizita lui Putin în Ucraina. Zelenski: „Rusia e sinonim cu teroarea”

12 martie 2023, ora 20:15

Războiul din Ucraina a ajuns și în ziua cu numărul 382. Poliția Republicii Moldova a anunțat că a dejucat un plan de destabilizare a situației din țară, pus la cale de Rusia. Luptele aprige continuă la Bahmut, iar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că 280 de companii şi 120 de persoane din Ucraina au fost sancţionate, pentru că, prin intermediul afacerilor cu jocuri de noroc, „au lucrat împotriva Ucrainei, au retras fonduri şi au finanţat diverse scheme ruseşti”.

Pe de altă parte, Zelenski a făcut din nou aluzie la contraofensiva pe care o pregăteşte Ucraina. „Rusia a devenit un sinonim pentru teroare şi va deveni un exemplu de înfrângere şi pedeapsă corectă, pedeapsă pe care Kremlinul nu o poate opri”, a declarat liderul ucrainean. Totodată, Vladimir Putin va efectua o vizită în peninsula ucraineană Crimeea, pe 18 martie, marcând aniversarea a nouă ani de la anexare. Crimeea este recunoscută pe plan internaţional ca făcând parte din Ucraina, chiar dacă a fost anexată de Rusia în 2014, notează Mediafax.

UPDATE Președintele ceh Petr Pavel, care a depus jurământul în această săptămână, plănuiește să viziteze Ucraina în aprilie. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un tweet că a avut duminică o convorbire telefonică cu noul președinte al Cehiei, Petr Pavel. „Sprijinul Cehiei este crucial pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse”, a scris Zelenski.

UPDATE Șeful Legislativului, Igor Grosu, a reiterat că scopul protestelor este „răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”.

UPDATE Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să lupte în orașul Bahmut, comparând avansul rușilor cu un hoț care intră într-o casă și încearcă să „fure totul”. Dmitro Kuleba a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat duminică ziarului german Bild. Întrebat dacă crede că orașul mai poate fi apărat, Dmitro Kuleba a declarat pentru publicație: „Atunci când cineva intră în casa ta, nu te întrebi cât timp poți rezista tipului care a intrat în casa ta și încearcă să te ucidă pe tine și familia ta și să fure tot ce este în casă, nu-i așa? Te gândești ce poți face pentru a-l evacua din casa ta și pentru a chema poliția să îl aresteze”. Vorbind despre cine se află în spatele sabotajului gazoductului Nord Stream 2, Dmitro Kuleba a spus: „Pot spune că guvernul ucrainean nu este în spatele acestui lucru, că nu el a făcut-o. Aceasta nu a fost o acțiune dirijată de guvern”. Ministrul ucrainean de externe și-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea față de protestele din Germania care cer încetarea războiului și oprirea guvernului de la Berlin de a furniza Ucrainei mai multe arme, notează Rador.

UPDATE Preşedintele Rusiei va vizita Crimeea ocupată pentru a marca aniversarea reunificării cu Federaţia Rusă, transmite presa rusă. Vizita va fi efectuată pe 18 martie în programul de propagandă "Moscova. Kremlin. Putin", potrivit agenţiei United24Media care a postat informaţiile pe canalul său de Telegram, notează Mediafax.

UPDATE Grupul rus de mercenari Wagner a organizat cimitire speciale pentru luptătorii uciși, dar nu informează familiile de moartea rudelor lor pe linia frontului în Ucraina, informează Europa Liberă.

UPDATE Duminică, 12 martie, Kievul a fost cuprins de o furtună puternică de zăpadă. Dimineața era ninsoare și vânt. Potrivit Unian, locuitorii diferitelor zone ale orașului nu au observat deloc vremea de primăvară. Zăpada a redus vizibilitatea șoferilor de vehicule.

UPDATE Poliția Națională din Ucraina informează că Rusia a lansat în ultima zi 48 de atacuri asupra populaţiei civile din regiunea Donețk. Poliția a precizat 15 orașe din regiune, inclusiv Bahmut, Kostiantinivka și Avdiivka, au fost lovite de forțele ruse, transmite Kyiv Independent.

UPDATE Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, unul din criticii comandamentului militar de la Moscova pentru cum conduce războiul, spune că ofensiva de iarnă a fost ratată, iar asta practic ar condamna trupele rusești din Transnistria la înfrângere dacă vor fi atacată de ucraineni pentru că armata Rusiei nu poate interveni să ajute, notează HotNews.

UPDATE Un general sancţionat de SUA a fost numit duminică în funcţia de ministru al Apărării. Militarul a primit sancţiunea în 2018 fiind acuzat că a achiziţionat arme ruseşti, potrivit CNN, scrie Mediafax.

UPDATE Operațiunea planificată la protestele organizate de Partidul Șor, în scopul organizării dezordinilor în masă și a destabilizărilor, a fost coordonată de servicii specializate din Federația Ruse. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, conform sarcinii, urmau să fie 10 grupuri de la 5 la 10 persoane care trebuiau să fie cazate la anumite adrese din Chișinău, „iar o persoană venită pe 9 martie, din Rusia, trebuia să meargă la fiecare adresă, să facă instructaj, de a pregăti prin coordonare directă acțiunile de mai departe”. Cei implicați urmau să primească câte 10.000 de dolari, potrivit șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu.

UPDATE Poliția de Frontieră a Republicii Moldova anunță că a refuzat intrarea în țară pentru 182 de cetățeni străini. Despre unul dintre ei, oamenii legii susțin că este membru al grupării de mercenari ruși Wagner.

UPDATE Un grup de soții și mame din Rusia i-au cerut președintelui Vladimir Putin să nu-și mai trimită soții și fiii „la măcel”, forțându-i să se alăture unor grupuri de asalt fără o pregătire sau provizii adecvate.

UPDATE Oficiali de rang înalt de la Kremlin fac presiuni asupra președintelui rus Vladimir Putin să ia măsuri împotriva liderului Wagner, Evgheni Prigojin, deoarece consideră că statul ar trebui să dețină monopolul pedepselor pe front, scrie Institutul pentru studiul războiului, citând surse, notează Ziare.com.

UPDATE Într-o înregistrare video partajată de canalul independent rusesc de telegramă SOTA, femeile au declarat că cei dragi ai lor au fost „forțați să se alăture grupurilor de asalt” la începutul lunii martie, în ciuda faptului că au avut doar patru zile de antrenament de la mobilizarea lor în septembrie. Videoclipul le arată pe femei ținând în mână un semn în limba rusă pe care scrie: 580 Divizion separat de artilerie obuzieră”, datat 11 martie 2023, notează AlephNews.

UPDATE Şeful poliţiei din regiunea ucraineană Mikolaiv, Serhi Şaihet, a raportat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, rușii au lovit, din nou, orașul Oceakiv, utilizând împotriva acestuia sisteme de rachete cu lansare multiplă. Şaihet a precizat că, în urma bombardamentelor, mai multe mașini au luat foc. Potrivit datelor preliminare, atacul ruşilor nu s-a soldat cu victime, notează Rador.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klymenko, a declarat că Rusia a efectuat peste 40,5 mii de atacuri asupra orașelor și satelor pașnice, drept urmare, peste 152 de mii de case de locuit au fost distruse. Despre aceasta a informat Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, potrivit Libertatea Cuvântului.

UPDATE Un bombardier strategic american B-52H Stratofortress al Forțelor Aeriene SUA a survolat țările baltice, sâmbătă 11 martie. S-a apropiat la 200 km de al doilea oraș al Federației Ruse - Sankt Petersburg.Acest lucru a devenit cunoscut din informațiile transmise de Flightradar24, care urmărește zborurile aviatice din întreaga lume, potrivit Ziare.com.

UPDATE Maria Zaharova confirmă că există lupte interne în cercul apropiat Kremlinului. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a făcut acest lucru după ce Kremlinul a cedat controlul centralizat asupra spaţiului informaţional rusesc, notează NewsWeek.

UPDATE Un atac cu rachete ruseşti a avariat o instalaţie industrială şi o conductă de gaz în oraşul Zaporojie, potrivit oficialilor ucraineni, notează Mediafax.

UPDATE Protestele din Georgia de săptămâna trecută au fost doar cel mai recent indiciu al modului în care invazia dezastruoasă a lui Vladimir Putin în Ucraina a afectat relaţiile cu fostele naţiuni din blocul estic, scrie „The Observer”. De la Erevan la Chişinău şi de la Tbilisi la Astana, invazia Ucrainei a amplificat temerile legate de o agresiune rusă în unele ţări şi le-a forţat pe altele, considerate aliaţi, să reevalueze cel puţin rolul Moscovei ca partener stabil. A accelerat, totodată, o tendinţă existentă deja în rândul tinerilor născuţi după epoca Uniunii Sovietice de a adopta o poziţie mai vocală împotriva influenţei ruseşti în regiune, arată săptămânalul britanic într-o corespondenţă de la Moscova, potrivit Money.

UPDATE Şeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că luptătorii săi au făcut noi progrese în bătălia pentru oraşul Bahmut şi a postat sâmbătă un videoclip în care susţine că se află la aproximativ 1,2 kilometri de centrul administrativ al oraşului, relatează CNN, citată de News.ro.

UPDATE Ucraina implementează măsuri de securitate suplimentare după atacul masiv de săptămâna aceasta, a anunțat ministrul ucrainean de Interne, potrivit CNN. Oficialii pun în aplicare măsuri suplimentare de securitate și apărare în întreaga Ucraină pentru a proteja infrastructura critică și zonele rezidențiale de un alt atac rusesc la nivelul întregii țări, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, la televiziunea națională, potrivit Realitatea. 

UPDATE Peste 200 de cetățeni ucraineni, majoritatea refugiați, s-a adunat în Piața Unirii din Iași pentru a le mulțumi românilor pentru ajutorul acordat în contextul conflictului armat din țara lor. După declanşarea incaziei ruse, peste trei milioane de ucraineni au intrat în România. Doar 110.000 dintre ei au decis să se stabilească. Autoritățile au precizat că aproximativ 7.000 de ucraineni au contracte de muncă înregistrate, notează Rador.

UPDATE Trupele de invazie trimise de Vladimir Putin în Ucraina suferă pierderi grele de trupe, dar cele mai multe dintre ele provin din rândul regiunile sărace ale Rusiei, notează ministerul britanic al apărării în evaluarea de duminică dimineață, potrivit HotNews.

UPDATE Polițiștii de frontieră ucraineni continuă să lupte pentru Bahmut (regiunea Donețk) și mențin orașul sub controlul lor – scrie, duminică, agenţia de presă RBC. „Rămânem pe poziții, le menținem. Ocupanții sunt în apropiere. Dar nu-i nimic, rezistăm” – a declarat un polițist de frontieră, adăugând că trebuie ca ruşii „să se împuște între ei”, potrivit Rador.

UPDATE UE și SUA se pregătesc pentru etapa logistică a războiului cu Federația Rusă. Raportul National de Informații al SUA sugerează clar acest lucru. Administrația Biden și partenerii europeni trec la un nivel avansat de ajutor pentru Ucraina pentru a contracara strategia lui Putin de a prelungi ostilitățile. Concluzia este simplă: nici SUA, nici UE nu sunt dispuse să accepte planurile lui Putin prin prelungirea războiului, ele caută să ajute Forțele Armate ale Ucrainei să câștige „dintr-o lovitură”, adică deja anul acesta. Bruxelles-ul și Washingtonul s-au alăturat acestui proces cu o viteză fără precedent, notează Ziare.com.

UPDATE ​Forțele rusești nu au făcut sâmbătă niciun progres confirmat în interiorul Bahmut, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului. Surse ucrainene și rusești continuă să raporteze lupte grele în oraș, dar luptătorii Grupului Wagner sunt probabil din ce în ce mai imobilizați în zonele urbane, cum ar fi complexul industrial AZOM, și, prin urmare, le este greu să facă progrese semnificative.

UPDATE ​Ministrul ucrainean de Externe a cerut Germaniei să accelereze furnizarea de muniție și să înceapă antrenarea piloților ucraineni pe avioane de luptă occidentale. Potrivit lui Dmitro Kuleba, producătorii germani de arme i-au spus luna trecută, la Conferința de Securitate de la Munchen, că sunt gata să livreze, dar că așteaptă ca guvernul să semneze contractele.

UPDATE Peste 500 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi într-o perioadă recentă de 24 de ore în timpul bătăliei pentru oraşul Bahmut din regiunea Donbas, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE ​Patriarhul Kirill I al Moscovei, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a cerut sâmbătă Papei Francisc şi altor lideri religioşi să convingă Ucraina să oprească represiunea împotriva unei aripi istorice a bisericii aliniate cu Rusia, informează Reuters. Printre numeroşii lideri cărora le este adresat apelul se numără și Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, şeful Bisericii Copte din Egipt Papa Tawadros, precum şi secretarul general al ONU Antonio Guterres şi înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Volker Turk.

UPDATE Un posibil reprezentant al companiei private militare ruse, Wagner, a încercat să intre în Republica Moldova, în ultimele șapte zile anunță Poliția de Frontieră. Bărbatul a fost reîntors în țara de pornire.

UPDATE Poliția Republicii Moldova a atenționat că, în timpul protestului din 12 martie, se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. Anunțul vine în condițiile în care inclusiv SUA susține că Rusia încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova prin intermediul protestelor și astfel, ar vrea să slăbească guvernarea de la Chișinău pentru a o înlocui cu una mai „prietenoasă” Moscovei. Manifestația va începe la ora 13:00, în fața Parlamentului.

UPDATE Polonia se angajează în cea mai mare reînarmare din ultimii 50 de ani, ca răspuns la amenințarea tot mai mare din partea Rusiei în Europa.Potrivit The Telegraph, anul acesta, Polonia va cheltui 4% din PIB-ul său pentru apărare, ceea ce reprezintă de două ori cerința NATO și face ca cheltuielile sale de apărare să fie cele mai mari din Alianță pe cap de locuitor.

UPDATE Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, și președintele Statului Major Comun al SUA, Mark Milley, au discutat despre furnizarea de muniție și echipament Ucrainei. Potrivit lui Zalujni, în timpul unei conversații telefonice, el și Milley au discutat o serie de subiecte importante. „M-am oprit în detaliu asupra problemei nevoilor de apărare ale Ucrainei. Vorbim despre furnizarea de muniție și echipamente. El a remarcat necesitatea consolidării capacităților sistemului de apărare aeriană”, se arată în comunicat.

UPDATE La Moscova, pentru a doua oară într-un an, un bărbat a fost reținut, pentru că a încercat să intre în mausoleul lui Vladimir Lenin. Potrivit TASS, un bărbat aflat într-o stare inadecvată a încercat să intre în mausoleu pentru ca „conducătorul proletariatului”, așa cum a explicat el însuși mai târziu, „să-i ierte păcatele”. Se spune că bărbatul a fost reținut și predat medicilor.

UPDATE Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a calificat drept un „exemplu de ipocrizie” faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a fost invitat să ia cuvântul la ceremonia de decernare a premiilor Oscar. „Spun doar, oameni buni, dacă sunteţi pe cale să premiaţi un film despre război şi nu vă gândiţi, atunci când beţi şampanie şi purtaţi rochii frumoase şi diamante, că altcineva vrea să audă o poveste reală despre războiul care se întâmplă aici şi acum, atunci este ceva în neregulă cu voi”, a justificat Kuleba. Este pentru a doua oară când Academia Oscarurilor refuză să-i permită lui Zelenski să ţină un discurs la ceremonia de decernare a premiilor, ceea ce provoacă agitaţie, discuţii şi speculaţii cu privire la motivul refuzului.

UPDATE Planurile oligarhului rus Evgheni Prigojin de a candida la președinția Ucrainei arată ciudat pentru un bărbat care ar trebui să aibă un creier. Cel puțin asta consideră secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov. „El a făcut de fapt o declarație acolo, o declarație absolut ciudată, din punct de vedere al unei persoane care ar trebui să aibă un creier. O să alerge undeva. Doar un bolnav ar putea spune asta. Unde este președintele Ucrainei și unde sunt acești ciudați care ne ucid cetățenii”, a spus Danilov.

UPDATE Comandantul Grupului de Forțe de Est, generalul colonel Oleksandr Sirski, a explicat că pentru apărarea Bahmutului sunt implicate forțe și resurse, care „îi împiedică pe ruși să-și realizeze planul și îi obligă să abandoneze înaintarea lor”. „Este necesar să câștigăm timp pentru acumularea de rezerve și pentru începerea contraofensivei de primăvară, care este chiar după colț”, a spus Sirski. Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est, a adăugat că în cursul zilei de 11 martie, au avut loc 53 de înfruntări în direcția Bahmut, dintre care 23 doar în regiunea Bahmut. Totodată, Ministerul Apărării al Marii Britanii, invocând propriile informații, susține că, în ultimele patru zile, forțele companiei militare private „Wagner” au preluat controlul asupra unei mari zone din partea de est a orașului Bahmut, regiunea Donețk. În centrul orașului, râul Bahmutka marchează acum linia frontului.

Război în Ucraina, ziua 381: Tranșee lângă Moldova și iad la Bahmut. UE: „Vom face ca Rusia să plătească pentru atrocități”
Război în Ucraina, ziua 380: Atenționare din SUA pentru Moldova și tensiune continuă la Bahmut. Kievul planifică o contraofensivă
Coproprietarul Air Moldova, dezvăluiri despre negocierile duse cu Ilan Șor. Cum a primit gratuit o parte din acțiunile companiei
Coproprietarul Air Moldova, dezvăluiri despre negocierile duse cu Ilan Șor. Cum a primit gratuit o parte din acțiunile companiei
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
Vom dormi mai puțin: Când trecem la ora de vară în 2023 și cum putem depăși mai ușor efectele adverse
Vom dormi mai puțin: Când trecem la ora de vară în 2023 și cum putem depăși mai ușor efectele adverse
Război în Ucraina, ziua 390: Xi Jinping vizitează Moscova, iar Rusia amenință Haga cu rachete. Țara unde ar putea fi arestat Putin
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 390: Xi Jinping vizitează Moscova, iar Rusia amenință Haga cu rachete. Țara unde ar putea fi arestat Putin
/DOC/ Averea cu care a plecat Sergiu Litvinenco de la Ministerul Justiției: O mașină cumpărată în 2023 și opt conturi bancare
/DOC/ Averea cu care a plecat Sergiu Litvinenco de la Ministerul Justiției: O mașină cumpărată în 2023 și opt conturi bancare

Război în Ucraina, ziua 391: Plan cu 1 milion de obuze și lupte de la Steven Seagal. SUA alertează privind pacea propusă de China

21 martie 2023, ora 05:25

Războiul din Ucraina continuă și în ziua cu numărul 391 de la începutul invaziei decretate de președintele rus Vladimir Putin. UE a aprobat alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei, au anunţat mai multe surse diplomatice europene, citate de AFP. Administraţia Joseph Biden a anunţat, luni, că urmăreşte atent întâlnirea preşedinţilor Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi se opune unui armistiţiu în Ucraina în acest moment.

Ministrul român al Afacerilor Externe a declarat că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a negat informațiile apărute în presa americană despre numărul de 100.000 de soldați ucraineni uciși în timpul războiului, relatează Ucraîinska Pravda

UPDATE România face parte dintr-un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, care au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le ofere Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, informează Reuters şi EFE, potrivit Digi24.

UPDATE Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să furnizeze un milion de obuze de artilerie Ucrainei, a declarat luni ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, în marja unei întâlniri cu omologii săi din UE la Bruxelles.

UPDATE Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, i-a transmis într-o scrisoare publică ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu că o ofensivă ucraineană este iminentă și că aceasta are obiectivul de a-i izola pe luptătorii săi de restul trupelor rusești din estul Ucrainei, relatează Reuters.

UPDATE Potrivit lui Ross Osborne, inginer-șef al producătorului SYPAQ, dronele „Precision Payload Delivery System” au depășit una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă armata ucraineană: să livreze un număr mare de drone direct în teatrul de operațiuni, scrie Bild, care citează un articol apărut în The Australian.

UPDATE Secretarul de stat american, Antony Blinken, și-a exprimat scepticismul cu privire la propunerile de „pace” ale Chinei pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, avertizând că acestea ar putea fi o „tactică de tragere de timp” pentru a ajuta trupele rusești de pe teren în Ucraina, relatează The Guardian. Blinken, vorbind reporterilor în cadrul unui briefing, a declarat: „Lumea nu ar trebui să se lase păcălită de nicio mișcare tactică a Rusiei, susținută de China sau de orice altă țară, pentru a îngheța războiul în condițiile sale”, a afirmat Blinken reporterilor, în cadrul unui briefing de presă, notează G4media.

UPDATE Înaintea reuniunii Consiliului Afacerilor Externe (CAE) de la Bruxelles, de luni, 20 martie, ministrul român de externe a declarat că „limba moldovenească nu există“, scrie Adevărul. Sâmbătă, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, afirmase că „limba română trebuie redenumită în limba moldovenească şi nu invers”.

UPDATE Ungaria nu doreşte să trimită muniţie Ucrainei, deşi nu va opri alte state ale UE să procedeze astfel, a declarat luni ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, adăugând că Ungaria s-a abţinut în mod constructiv în această privinţă, relatează MTI, potrivit Digi24.

UPDATE Steven Seagal (70 ani), unul dintre simbolurile filmelor de acțiune americane din anii 1990 și începutul anilor 2000, tocmai a deschis un centru de aikido la Moscova, cu intenția de a pregăti tineri ruși pentru a se înrola în forțele armate ruse. Seagal, care a obținut cetățenia rusă în 2016, are centura neagră de gradul șapte Dan în aikido, fiind totodată instructor șef al Federației Ruse a acestei arte marțiale din 2018. "Tinerii pe care i-am văzut astăzi au un potențial foarte mare. Trebuie să deschidem mai multe astfel de centre pentru a-i dezvolta. Este important ca dezvoltarea aikido să progreseze într-un ritm mai rapid", a declarat Seagal pentru agenția rusă de știri TASS, potrivit Ziare.com.

UPDATE Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că oamenii săi controlează circa 70% din oraşul Bahmut din estul Ucrainei, scena unor lupte violente din vara anului trecut, informează AFP.

Război în Ucraina, ziua 390: Xi Jinping vizitează Moscova, iar Rusia amenință Haga cu rachete. Țara unde ar putea fi arestat Putin
Război în Ucraina, ziua 389: Putin a vizitat Mariupolul, iar Zelenski anunță sancțiuni. Expert: "Pericol de escaladare terifiantă"
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Capcana lui Șor de la Air Moldova. Ce se ascunde în spatele zborurilor anulate
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Capcana lui Șor de la Air Moldova. Ce se ascunde în spatele zborurilor anulate
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
Activitatea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, sistată: CSE a aprobat o decizie în acest sens
Activitatea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, sistată: CSE a aprobat o decizie în acest sens
/VIDEO/ Scandalul de la o benzinărie din orașul Râșcani: Cum un fals a devenit un videoclip viral
/VIDEO/ Scandalul de la o benzinărie din orașul Râșcani: Cum un fals a devenit un videoclip viral
Președinta cere crearea Curții Anticorupție: „E naiv ca unii judecători să creadă că vor bloca sistemul și vom privi neputincioși”
/VIDEO/ Președinta cere crearea Curții Anticorupție: „E naiv ca unii judecători să creadă că vor bloca sistemul și vom privi neputincioși”
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram