Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

Festivalul VinOPERA 2023, anul în care Castel Mimi a fost „inima Europei” și a găzduit 50 de lideri europeni /P/

23 august 2023, ora 17:16

Festivalul Internațional de muzică Clasică VinOPERA 2023 continuă să ducă faima R. Moldova în lume și la cea de-a șasea ediție. Concertul Clasic de Gală va avea loc pe data 1 septembrie la Castel Mimi unde organizatorii au reușit să uimească ani la rând prin amploarea evenimentului și a valorilor promovate, prin măreția scenei, calitatea sunetului, a jocului de lumini și a ecranelor menite să mărească vizibilitatea atât a artiștilor din scenă, cât și a atmosferei din public. 

Din acest an, Castel Mimi - semnifică și istorie, încorporând simbolistica celui mai important eveniment politic european din anul 2023 pe care l-a găzduit: Summitul Comunității Politice Europene.

În anii precedenți, 30% dintre spectatorii Concertului Simfonic de mare anvergură organizat la Castel Mimi o reprezentau turiștii străini. Acest fapt, a transformat Festivalul Internațional de muzică Clasică VinOPERA în „Cel Mai Bun Eveniment Vinicol European al Anului 2022”/„Best Wine Tourism Event” în cadrul prestigiosului concurs organizat de ITER VITIS Rutele Culturale ale Consiliului Europei.

Anterior, VinOPERA a fost desemnată de către Wine Travel Awards, „Evenimentul Anului 2021” la categoria „Evenimentul Enogastronomic”, prin votul publicului. Wine Travel Awards este site-ul de specialitate care premiază anual cei mai buni antreprenori din domeniul vinificaţiei şi organizării de evenimente.  

În premieră, în acest an Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOPERA este desfăşurat în trei locaţii. Recitalurile din satul Varnița și satul Bulboaca sunt cu acces gratuit.

Nume mari la Concertul Clasic de Gală de pe scena Castel Mimi 

Tradițional, pe scena Festivalului de la Castel Mimi vor urca artiști notorii cunoscuți în întreaga Europă. 

În acest an, pe scena Festivalului va urca Orchestra Operei Naționale de la București cu un concert simfonic condus de Daniel Jinga, Maestru de Cor, Dirijor Principal al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București, Dirijor fondator al Corului de Camera „Accoustic” acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. 

Artiști cu nume sonore ale Operei Naționale din București și a Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău își dau întâlnire pe aceeași scenă -  la Castel Mimi.

Muzică clasică în interpretarea lui Iordache Basalic, bariton, solist al Operei Naționale din București, care de-a lungul carierei sale a efectuat turnee în Europa și Asia și a cântat pe aceeași scenă cu nume mari ale Operei Mondiale.

Mădălina Barbu, solista Operei Naționale din București cu calităţi vocale unice, fiind încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură.

Lilia Istratii, ex mezzo soprano a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău și actuală solistă la Opera Română Craiova. Finalista concursului „Eva Maraton”, Budapesta, „Opera Crown” din Tbilisi, „Operalia” sub patronatul lui Placido Domingo și „Neue Simmen” din Germania.

Și nu în ultimul rând, inconfundabilul Dumitru Mîțu, Artist Emerit al R. Moldova, solist al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău și membru al formației „BrioSonoris”. În 2022 Dumitru Mîțu s-a clasat pe locul III, din tocmai 1400 de participanți veniți din 63 de țări ale lumii la concursul Internațional de canto „Neue Stimmen”, care are loc în Germania, iar în 2023  a fost declarat „fenomenul” concursului Internațional „SWR Junge Opernstars 2023”. 

2023 este anul în care Castel Mimi a fost „inima Europei” pentru o zi, când a găzduit 50 de lideri europeni

Castel Mimi este locația care a găzduit la 1 iunie 2023 - cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la care au participat 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE.

După eveniment, președinta R. Moldova și înalți oficiali europeni și-au declarat recunoștința pentru evenimentul organizat la Castel Mimi la cel mai înalt nivel, inclusiv de către echipa Castel Mimi. 

Ambasadorul UE la Chișinău Jānis Mažeiks a mulțumit moldovenilor pentru „ospitalitatea cu care au găzduit Europa”.

„Moldova a fost într-adevăr centrul Europei. 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE, s-au simțit ca acasă la Bulboaca. Am auzit de la mai mulți dintre ei o mare admirație pentru buna organizare a evenimentului, despre drumul pitoresc spre Bulboaca și despre Castelul Mimi”, a transmis Jānis Mažeiks. Ambasadorul UE a apreciat organizarea evenimentului, menționând că va rămâne ca reper pentru următoarele reuniuni ale liderilor europeni în acest format.

„Summitul Comunităţii Politice Europene, organizat impecabil, a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană, care poate face lucrurile la cele mai înalte standarde. Am văzut în practică determinarea și concentrarea tuturor pentru a asigura un eveniment perfect. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment important, care va rămâne ca reper pentru următoarele summit-uri ale CPE. Și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Moldova mai aproape de UE. Sunt sigur că veți fi la fel de hotărâți în activitatea dumneavoastră de integrare europeană ca și în pregătirea reuniunii CPE”, a mai spus ambasadorul.

Pe data de 1 iunie, R. Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care a reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. 

Vizitatorii fideli ai Festivalului Internațional VinOPERA sunt obișnuiți cu rigorile acestuia: muzică bună, eleganță, degustare de vinuri, cafea bună, atmosferă incendiară, deservire impecabilă, comfort, ținută, public select. 

Și în acest an vizitatorii vor respecta dress code-ul. Ei sunt așteptați împreună cu familiile și prietenii. Drumul pitoresc spre Castelul Mimi poate fi făcut cu mașina proprie sau cu trenul Chișinău – Castel Mimi, tur-retur.  

Pentru participarea la eveniment este nevoie de bilet de acces. Detalii despre artiştii care vor evolua şi preţuri găsești AICI.

/PROMO/ Moldova gândește: Epopeea brățărilor electronice. De ce o singură companie a câștigat toate cele cinci licitații
/PROMO/ Moldova gândește: Epopeea brățărilor electronice. De ce o singură companie a câștigat toate cele cinci licitații
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Război în Ucraina, ziua 576: Atac în Crimeea, ajutor din Vest și promisiunea lui Zelenski! Iohannis: 3 condiții pentru victorie
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 576: Atac în Crimeea, ajutor din Vest și promisiunea lui Zelenski! Iohannis: 3 condiții pentru victorie
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
Doi șefi pe un singur scaun la INP: Unul e proaspăt-numit, altul a fost repus recent în funcție. Ce spune Ministerul Justiției
/VIDEO/ Doi șefi pe un singur scaun la INP: Unul e proaspăt-numit, altul a fost repus recent în funcție. Ce spune Ministerul Justiției

/VIDEO/ Campania aniversară Kaufland Moldova: „De 4 ani ne străduim de patru ori mai mult”! /P/

22 septembrie 2023, ora 13:20

Pe 26 septembrie, Kaufland marchează 4 ani în Republica Moldova! Cu această ocazie, va fi lansată campania aniversară - „De 4 ani ne străduim de patru ori mai mult!” Conceptul campaniei vine să sublinieze misiunea Kaufland Moldova – să facă viața clienților săi mai bună, prin tot ceea ce le oferă, fie că vorbim de produse de calitate, prospețime, varietate și prețuri reduse sau dacă vorbim de amabilitate și servicii pentru clienți - pentru a asigura o experiență de cumpărături plăcută și rapidă. În acest fel, ne străduim să fim cât mai aproape de clienții noștri și să le mulțumim pentru că de 4 ani sunt alături de noi! 

Numărăm 4 ani de performanță și dedicare, 4 ani de provocări și reușite. În tot acest timp, am fost aici pentru a le oferi clienților noștri exact ceea ce au nevoie. Totodată, continuăm să extindem parteneriatele cu producătorii moldoveni și ne bucură că, prin proiectele noastre sociale contribuim la un „mâine” mai bun. Toate acestea sunt posibile datorită oamenilor din Kaufland. Sunt mândră de echipa noastră, alături de care am ajuns să fim o familie. Cuvintele de apreciere sunt adresate tuturor colegilor din magazine, care, prin munca lor neobosită, scriu zi de zi povestea Kaufland Moldova”, a menționat Dona Răpciugă, Director Executiv Kaufland Moldova.

Campania aniversară se va desfășura în perioada 21 septembrie - 15 noiembrie, vizibilă în toate mediile de comunicare – TV, online, revistă săptămânală, în magazine, materiale de PR și OOH). 

De asemenea, în cadrul campaniei va fi organizată o tombolă generoasă, zeci de activări și premii zilnice pentru clienții Kaufland care au sau își vor instala aplicația Kaufland Card. 

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți activezi participarea la tombolă în secțiunea „Cupoane pentru mine” din Kaufland Card digital, apăsând butonul „+ Activează“. Pasul doi este să faci cumperi de minimum 200 de lei și să scanezi de fiecare dată Kaufland Card. 

Iată care sunt premiile pe care Kaufland le va oferi la aniversarea sa: 

4444 de produse gratuite, 444 de vouchere de cumpărături a câte 400 de lei, 44 de vouchere de cumpărături a câte 1600 lei și premiul cel mare - 4 automobile Dacia Duster 4x4.

De asemenea, stickerul aniversar lipit pe mașină, le poate aduce clienților vouchere de cumpărături de 400 de lei fiecare și alte surprize pe care clienții sunt invitați să le descopere atât în magazine, cât și pe site-ul kaufland.md/ro/noutati/tombola.html.

Amintim că, pe 26 septembrie 2019, Kaufland Moldova a deschis primele sale două magazine în Municipiul Chișinău, situate în sectorul Botanica și Ciocana. În prezent, rețeaua  numără 9 magazine în Republica Moldova.

Despre Kaufland Moldova 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 de magazine în Republica Moldova. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.md. 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.md   

Tragedie la Călărași: Un bărbat a ars de viu în propria casă. Pompierii au reușit să stingă flăcările abia peste două ore
Tragedie la Călărași: Un bărbat a ars de viu în propria casă. Pompierii au reușit să stingă flăcările abia peste două ore
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
/EXCLUSIV/ Va plăti Guvernul despăgubiri după anularea programului „cetățenie prin investiții”? Precizările Ministerului Economiei
/EXCLUSIV/ Va plăti Guvernul despăgubiri după anularea programului „cetățenie prin investiții”? Precizările Ministerului Economiei
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”

/VIDEO/ Imagini noi cu accidentul mortal de la Anenii Noi. Surse: Șoferul din Renault ar fi suferit un stop cardiac
/VIDEO/ Imagini noi cu accidentul mortal de la Anenii Noi. Surse: Șoferul din Renault ar fi suferit un stop cardiac
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram