Război în Ucraina, ziua 345: Summit UE la Kiev, iar Putin amenință nuclear Vestul. CIA: "Următoarele luni vor fi cruciale"

/HOROSCOP/ Săgetătorii vor avea o zi relaxantă, iar Taurii trebuie să uite gândurile pesimiste: Ce prezic astrele celor 12 zodii

14 ianuarie 2023, ora 09:30

Peștii ar fi bine să folosească dinamica pozitivă a acestei zile ca să-și orienteze gândurile și către alte chestiuni.

Horoscop Berbec – 14 ianuarie 2023: Ai nevoie de odihnă, dar nu superficială, adică să nu faci mare lucru, ci de o deconectare de orice sursă de stres majoră. Ca să ajungi acolo, va trebui să te detașezi de apropiați, măcar pentru o zi, și să te ocupi doar cu ce vrei tu. 

Horoscop Taur – 14 ianuarie 2023: Este important să te refaci pe toate planurile, în special cel mental, ca să te poți bucura de ceea ce funcționează așa cum ți-ai dorit. O întrerupere în șirul de gânduri pesimiste va fi de bun augur. 

Horoscop Gemeni – 14 ianuarie 2023: Ar fi bine să-ți iei liber astăzi, dar nu de la muncă, ci de la preocupările care duc la pierderea timpului. Nu te vei alege cu nimic din toată această agitație, ba pot să apară și probleme noi, din cauza unor neînțelegeri. 

Horoscop Rac – 14 ianuarie 2023: Este o zi foarte potrivită pentru a petrece momente frumoase în familie, cu cei dragi, în mediul intim. Orice gest frumos, spontan sau îndelung pregătit va fi apreciat la adevărata lui valoare. 

Horoscop Leu – 14 ianuarie 2023: Ar fi de preferat să te lași în voia dorinței de a păstra și a spori armonia din familie sau și din anturaj. Nu e nevoie să faci mare lucru, doar să eviți, elegant, disputele sau discuțiile inutile.

Horoscop Fecioară – 14 ianuarie 2023: Există riscul să complici anumite situații, doar pentru că te amesteci în evoluția lor. O idee foarte bună ar fi să te ghidezi după bunul simț, care îți va spune când e cazul să te amesteci și când nu. 

Horoscop Balanță – 14 ianuarie 2023: Există o parte bună astăzi, la care vei avea acces foarte ușor, cu condiția să vrei să lași deoparte orice dispută, mai ales cu cei dragi și să te gândești, în liniște, la alte soluții decât cele de până acum. 

Horoscop Scorpion – 14 ianuarie 2023: Ești tentat să te lași în voia gândurilor negre, poate chiar să-ți plângi de milă, chiar dacă nu-ți stă în fire. E o spirală pe care va trebui să o întrerupi simplu, dintr-o singură mișcare, ca să nu te atragă și mai mult în vârtejul ei. 

Horoscop Săgetător – 14 ianuarie 2023: Ai parte de o zi destul de relaxantă, cu condiția să îți păstrezi liniștea sufletească intactă și să stai departe de stresul indus de cei din jur. Sigur că nu vei reuși la fel de bine de fiecare dată, dar merită să încerci. 

Horoscop Capricorn – 14 ianuarie 2023: Astăzi chiar nu are rost să stai la discuții, mai ales dacă subiectul este legat de bani sau alte resurse, de care vrei să faci rost. Superiorii sau cei mai în vârstă din familie au alte priorități.

Horoscop Vărsător – 14 ianuarie 2023: Este o zi care deschide numeroase posibilități, dar numai pentru cei interesați de noutăți, de căi diferite pentru rezolvarea unor probleme vechi. Este bine să-ți rezervi un interval de gândire mai generos, ca să descoperi cele mai bune soluții. 

Horoscop Pești – 14 ianuarie 2023: Ar fi bine să folosești dinamica pozitivă a acestei zile ca să-ți orientezi gândurile și către alte chestiuni, în afara celor curente sau stresante. Atmosfera din familie s-a mai domolit și ar trebui să o lași așa.

Sursa: Libertatea

/METEO/ Cer noros și ceață densă în toată țara: Temperaturile rămân negative, dar în următoarele zile se va încălzi
"Угрожающая риторика российской дипломатии". В МИДЕИ ответили Лаврову на заявления о "второй Украине"
/VIDEO/ "Угрожающая риторика российской дипломатии". В МИДЕИ ответили Лаврову на заявления о "второй Украине"
Русской редакции сайта TV8 требуется журналист-новостник
Русской редакции сайта TV8 требуется журналист-новостник
В Молдове выявили еще три случая заражения новой мутацией COVID-19 "Кракен"
В Молдове выявили еще три случая заражения новой мутацией COVID-19 "Кракен"
NYT: Россия потеряла в Украине убитыми и ранеными около 200 тысяч человек
NYT: Россия потеряла в Украине убитыми и ранеными около 200 тысяч человек
Дело AIPA: продолжаются обыски делу о мошенничестве с субсидиями для фермеров
/VIDEO/ Дело AIPA: продолжаются обыски делу о мошенничестве с субсидиями для фермеров

A murit celebrul creator de modă Paco Rabanne. Avea 88 de ani

Foto: ego
03 februarie 2023, ora 16:38

Creatorul de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat al grupului spaniol Puig. Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, era cunoscut pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri, scrie El Pais.

„El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie”, se arată într-o declaraţie a mărcii sale pe reţelele de socializare.

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”. Este fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască, a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE).

Când avea cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia în Franţa. După ce s-a stabilit la Paris, a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. A intrat rapid în lumea modei pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

La început, a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior. În 1963 şi-a prezentat prima colecţie de costume, în care a amestecat materiale precum plasticul, hârtia sau aluminiul. De atunci, a creat un imperiu în lumea modei, variind de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri până la elemente decorative. Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986.

Rabanne, care a anunţat în 1999 că renunţă la creaţiile haute couture, era cunoscut şi pentru activităţile sale artistice şi pentru latura sa filozofică. 

Зурабишвили: В рамках мирного соглашения с Украиной Россия должна вывести свои войска из Абхазии и Южной Осетии
Зурабишвили: В рамках мирного соглашения с Украиной Россия должна вывести свои войска из Абхазии и Южной Осетии
Русской редакции сайта TV8 требуется журналист-новостник
Русской редакции сайта TV8 требуется журналист-новостник
Итоги недели: Несколько сотен физических и юридических лиц попали под санкции в Молдове
/VIDEO/ Итоги недели: Несколько сотен физических и юридических лиц попали под санкции в Молдове
Что там в Иране? Во многих городах взрывы, власти страны говорят об атаках беспилотников
Что там в Иране? Во многих городах взрывы, власти страны говорят об атаках беспилотников
Премьер-министр Венгрии назвал Украину "ничейной землей" и сравнил ее с Афганистаном. Реакция Киева
Премьер-министр Венгрии назвал Украину "ничейной землей" и сравнил ее с Афганистаном. Реакция Киева
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram