Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”

/FOTO/ Concerte, spectacole și frigărui: Topul evenimentelor recomandate în ultimul weekend de mai

26 mai 2023, ora 09:32

Ești în căutarea unui eveniment care să te inspire sau să te distreze? Află ce activități interesante sunt planificate în ultimul weekend al lunii mai:

Chișinău BBQ FESTIVAL 

Nu rata ocazia de a te alătura bucuriei și distracției la Chișinău BBQ Festival. Descoperă gusturi noi, dansează pe ritmul muzicii și creează amintiri memorabile, toate acestea fără nicio cheltuială. Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, accesează link-ul: Chisinau BBQ Festival 

Când? 26-27-28 mai 2023 

Unde? Parcul Valea Trandafirilor 

Mai multe detalii: aici

Femeile POT 

Un eveniment cu femei și pentru femei, organizat de Clubul Nostru

Conferința din 26 mai vine cu 5 istorii a 5 femei care au reușit! Cum, când, de ce, cu ce, cine le-a fost alături, eșecurile, căderile, dar și momentele de glorie. Despre toate se va povesti la ,,Femeile POT”.

Când? 26 mai, ora: 09:00

Unde? Tekwill, str, Studenților 9/11

Mai multe detalii: aici

Tort pentru Napoleon 

Descoperă anecdota istorică, Napoleon fiind într-un moment de cotitură în viața sa, apare o femeie care îl ajută să regândească tot ce a trăit și-i reamintește ce înseamnă iubirea… 

Când? 27 mai 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul Dramatic rus de stat „A. P. Cehov”

Mai multe detalii: aici

Picnic party 

Umple-ți sufletul de emoții și trăiri memorabile, împărtășite cu cei dragi, la un picnic în oază naturii virgine, la Chateau Purcari. ​​Atmosfera petrecerii o va încinge renumitul și îndrăgitul interpret, reprezentantul R.Moldova la concursul internațional Eurovision- 2023, Pasha Parfeni.

Când? 27 mai 2023, ora: 12:00

Unde? Vinăria Purcari 

Mai multe detalii: aici

Copii pentru copii 

Vino să asculți cover-uri internaționale și melodii din repertoriul autohton împreuna cu ProActiv Orchestra Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” sub bagheta dirijorului Mihail Agafița. În preajma zilei internaționale a copilului, studioul muzical InTact Art by Cristina Scarlat, vă invită la un concert de caritate sub genericul: “Copii pentru copii”

Când? 28 mai 2023, ora: 11:00

Unde? Palatul Republicii 

Mai multe detalii: aici

Aida 

Nu rata ocazia de a trăi o experiență unică și impresionantă, oferită de această operă de mare anvergură!

AIDA este o poveste fascinantă despre dragoste, război și sacrificiu, plină de muzică minunată și momente de dans spectaculoase.

Când? 28 mai 2023, ora: 17:00

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Mai multe detalii: aici

African Fashion Show for Charity 

Ați experimentat vreodată o prezentare de modă africană în Moldova? 

Suntem bucuroși să vă invităm la African Fashion Show În eveniment caritabil unic, care reunește cultura africană și brandurile locale pentru a sprijini o cauză bună!

Când? 27 mai 2023, ora: 16:00

Unde? Muzeul Național de Istorie a Moldovei  

Mai multe detalii: aici 

Festivalul BaTTera - Festivalul internațional al tobelor 

„Dă în tobe pentru pace!” alături de percuționiști din Olanda, Italia, România, Ucraina, India și Moldova, la Festivalul Tobelor BaTTerra 2023. Timp de 3 zile, vei avea ocazia unică să participi la masterclass-urile oferite de muzicieni cunoscuți în toată lumea: Riccardo Merlini, Max Deomin și Claudiu Purcărin. 

 După masterclassuri vor urma și programe de concert. Vedeți detaliile mai jos.

Când? 24-26 mai 2023, ora: 18:30, 19:00, 11:00

Unde? Localul San Mari. Str. Ion Inculeț 105, Chișinău.  

Mai multe detalii: aici 

Sonata Lunii 

Spectacol inspirat din filmul ,,Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca. O poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiență în sex. O comedie 18+ care te va ține pe val.

Când? 27 mai 2023, ora:19:00

Unde? Teatrul Geneza Art 

Mai multe detalii: aici

Miorița Verde Fest 

Pe data de 28 mai, Orheiul Vechi va găzdui festivalul de muzică live „Miorița Verde Fest”, un eveniment important pentru cei care iubesc muzica acustică live, natura, comunicarea, folclorul, tradițiile populare și pentru care nu este indiferentă soarta perlei Moldovei - rezervația naturală și culturală „Orheiul Vechi”. 

Când? 28 mai 2023, ora: 17:00

Unde? Ferma Veche, Butuceni 

Mai multe detalii: aici  

Aventurile celor Trei Purceluși

Teatrul Planeta Clounella vă invită Duminică, 28 MAI 2023, ora 11:00 la Spectacolul de Animație Distractiv, Interactiv și Educativ pentru copii – „Aventurile celor Trei Purcelusi” - jucat Live.Aveți posibilitatea prin intermediul acestei povești să participați direct la ceea ce se întâmplă pe scenă pentru că accentul primordial este interacțiunea cu copiii.

Când? 28 mai 2023, ora: 11:00

Unde? Cinematograful Odeon 

Mai multe detalii: aici

Fazanul 

O comedie spumoasă a cărei personaje fascinante, dar cu existențe nesigure, glisează ușor pe muchia ascuțită a riscului și aventurii, este realizat după un text al dramaturgului francez Georges Feydeau, cunoscut drept copilul teribil al teatrului de bulevard, o figură luminoasă şi fascinantă a farsei inteligente.

Când? 27-28 mai 2023, ora: 18:30

Unde? Teatrul Luceafărul 

Mai multe detalii: aici

Revizorul - Deschiderea festivalului BITEI 2023 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a, va prezenta în deschidere spectacolulul „Revizorul”. Un scenariu complex adaptat la zilele noastre. O lume dementă, aflată într-o stare de degradare, dominată de copure și abuzurile administrative, dezordine și delasare. Cine e vinovat? De ce se întâmplă toate acestea? Și ar avea oare dreptate Gogol, spunând: „Atunci când Dumnezeu vrea să te pedepsească, îți ia mai întâi mințile!”?

Când? 26 mai 2023, ora: 18:00

Unde? Teatrul Național Eugene Ionesco 

Mai multe detalii: aici 

Curs practic etichetă și protocol 

O activitate utilă pentru familiarizarea principalelor prevederi ale practicii protocolului și a etichetei, normelor de conduită și de salut. Util Este util atât la nivel de conducere și cât și nivel executiv, și cei ce au în atribuții în: comunicare, relații publice, relații diplomatice, relații externe, relații de afaceri, negocieri, imagine. 

Când? 26 mai 2023, ora: 09:00

Unde? Jolly Alon Hotel and Business Center, et.2 str. M. Cebotari, 37

Mai multe detalii: aici

Luxuria 

O poveste de dragoste, dorință și tragedie în care protagonistul din Luxuria este mistuit de îndoială, mândrie, nebunie și, în cele din urmă, în care singurătatea și disperarea îi amenință relația cu cea mai mare iubire a vieții sale.

Când? 28 mai 2023, ora: 19:00

Unde? Teatrul Național Eugene Ionesco 

Mai multe detalii: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

/VIDEO/ Ploaia a făcut ravagii în unele zone ale țării: Străzi „transformate” în cascade, grindină și mașină avariată
/VIDEO/ Ploaia a făcut ravagii în unele zone ale țării: Străzi „transformate” în cascade, grindină și mașină avariată
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
Tragedie la Ialoveni: Un tânăr a murit electrocutat. Încerca să ridice remorca unui camion
/VIDEO/ Tragedie la Ialoveni: Un tânăr a murit electrocutat. Încerca să ridice remorca unui camion

Țara care revine la Eurovision 2024, după 30 de ani de absență

27 mai 2023, ora 18:22

Luxemburg se va întoarce la Eurovision 2024, după 30 de ani de absență. Anunțul a fost făcut de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU). Ultima dată când Luxemburg a participat la Eurovision Song Contest a fost în 1993.

În total, țara a luat parte de 37 de ori la concursul muzical și a câștigat de 5 ori.

„Suntem încântați să salutăm Luxemburgul înapoi la Eurovision Song Contest după 30 de ani. Țara are unul dintre cele mai de succes recorduri din concurs, cu 5 victorii doar în primele trei decenii ale competiției. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu RTL la întoarcerea lor la cel mai mare eveniment de muzică live din lume în 2024”, a spus supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, Martin Österdahl.

„Suntem încântați că Luxemburgul revine la Eurovision Song Contest – și și mai încântați că RTL Luxembourg își va asuma sarcina entuziasmantă de a selecta delegația din 2024. În calitate de companie media care este dedicată locuitorilor din Luxemburg, așteptăm cu nerăbdare să difuzăm emisiunile live pline de stele. Telespectatorii vor putea trăi Eurovision Song Contest în toată gloria sa”, a menționat CEO al RTL Luxembourg, Christophe Goossens.

TV8.md reamintește că cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest va avea loc în Suedia, după ce Loreen a câștigat trofeul la ediția din 2023. Aceasta a acumulat 583 de puncte. 

Republica Moldova s-a clasat pe locul 18 cu 96 de puncte. Pe locul doi a ajuns Finlanda, iar pe trei - Israel. Clasamentul este continuat de Italia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Estonia, Australia și Cehia, care încheie topul celor 10. Ultimul loc i-a revenit Germaniei, care a acumulat doar 18 puncte.

Eurovision 2023 a avut loc la Liverpool, fiindcă Ucraina, câștigătoarea din 2022, nu putea găzdui concursul din cauza războiului.

Anul trecut, Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cântat „Trenulețul”. Țara noastră participă din anul 2005 la concurs, obținând cel mai bun rezultat în 2017, atunci când Sunstroke Project a luat locul 3 cu piesa „Hey Mamma”.

Suedia a egalat recordul de victorii ale Irlandei la Eurovision: Descoperă artistul care a triumfat de două ori, la fel ca Loreen
Pasha Parfeni a revenit acasă după aventura Eurovision: „Ne-a plăcut Liverpool, nu ezitați să planificați o călătorie în Moldova”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretul din Larnaca. Conexiunile dintre soțul Emmei Tăbîrță și fiul patronului Trans-Oil
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretul din Larnaca. Conexiunile dintre soțul Emmei Tăbîrță și fiul patronului Trans-Oil
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
/VIDEO/ Detalii despre tragicul accident de la Orhei: Cum s-a întâmplat totul și cine s-ar face vinovat
/VIDEO/ Detalii despre tragicul accident de la Orhei: Cum s-a întâmplat totul și cine s-ar face vinovat
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
/VIDEO/ Ediție Specială TV8: Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Mesaje oficiale, rezoluție și horă în PMAN
/VIDEO/ Ediție Specială TV8: Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Mesaje oficiale, rezoluție și horă în PMAN
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram