Război în Ucraina, ziua 647: Al doilea tren de marfă, aruncat în aer pe linia Baikal-Amur. 5 depozite de muniții rusești, distruse

Război în Ucraina, ziua 457: Starea de urgență e prelungită în Moldova, iar UE cere insistența Chinei! Kievul: Putin e ținta nr.1

26 mai 2023, ora 20:34

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 4 iunie. La propunerea Guvernului, Parlamentul a adoptat, cu 58 de voturi, un proiect de hotărâre care prevede acest lucru. Potrivit autorilor, necesitatea acestei decizii este determinată de riscurile și amenințările generate de războiul Federației Ruse în Ucraina.

Totodată, șeful Statului Major interarme al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că Rusia nu mai poate obține victoria asupra Ucrainei prin mijloace militare. Între timp, UE cere insistența Chinei în a pune presiune pe Rusia pentru a opri războiul, iar Kievul precizează că obiectivul principal e să-l aducă pe Vladimir Putin în fața justiţiei pentru a răspunde de crimele de război. Totuși, Vadim Skibițki, adjunct al șefului departamentului de Informații ale armatei ucrainene a admis, într-un interviu cu publicația germană Welt, că liderul de Kremlin are motive să-i fie teamă de asasinat.

UPDATE Cancelarul german, Olaf Scholz, a anunțat într-un interviu acordat pentru cotidianul german "Kölner Stadt-Anzeiger" că intenţionează să aibă o convorbire telefonică „la momentul potrivit” cu preşedintele rus, Vladimir Putin, despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. „Voi discuta din nou cu Putin, la momentul potrivit', a spus Scholz. El a catalogat drept speculativă o întrebare despre o posibilă schimbare a puterii din Rusia și nu a dorit să răspundă la ea. 'Într-un final, va trebui [semnat] un acord între autoritățile de la Moscova și de la Kiev', a adăugat cancelarul german, notează Știripesurse.

UPDATE Emisarul chinez, Li Hui, i-a îndemnat pe liderii europeni să îşi afirme autonomia şi a cerut armistiţiu imediat în Ucraina, prin menţinerea prezenţei ruse asupra zonelor ocupate, afirmă surse citate de publicaţia The Wall Street Journal, notează Mediafax. Însă diplomaţi europeni susţin că au respins propunerile. "Noi i-am explicat că îngheţarea conflictului nu este în interesul comunităţii internaţionale dacă nu sunt retrase trupele ruse şi că este imposibil ca Europa să fie separată de America", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului. Un alt diplomat european crede că Beijingul "probabil testează unitatea Occidentului".

UPDATE Forţele militare ucrainene au comis noi atacuri în regiunea rusă Belgorod, au anunţat vineri autorităţile ruse, conform site-ului Tagesschau.de şi cotidianului Le Monde.

UPDATE Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat vineri că vede "obstacole serioase" în ceea ce priveşte căutarea unei soluţii paşnice în Ucraina, în cadrul întâlnirii cu emisarul chinez Li Hui la Moscova, potrivit AFP.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a confirmat vineri, în cadrul unui apel telefonic cu omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, că Rusia este deschisă dialogului despre Ucraina, a declarat vineri Kremlinul, relatează Reuters.

UPDATE Compania care produce cea mai populară puşcă de asalt din lume, Kalaşnikov, a decis să-şi diversifice armele şi să înceapă o divizie pentru producţia de noi drone kamikaze, una dintre armele-cheie folosite în războiul din Ucraina, a afirmat preşedintele grupului, Alan Luşnikov, citat de Tass.

UPDATE Un judecător a fost reținut vineri de către autorităţile ucrainene, suspectat că a lovit cu mașina un militar în vâstă de 23 de ani, ucigându-l, la un punct de trecere, la Kiev, în timp ce conducea în stare de ebrietate, relatează AFP.

UPDATE Cursa pentru șefia NATO se intensifică, însă ea se desfăşoară în mare parte în culise, încă fără niciun semn în privința unui câştigător, scrie vineri agenția de presă Reuters, într-o amplă analiză, potrivit Agerpres. Jens Stoltenberg, secretarul general norvegian al alianței militare transatlantice, va demisiona la sfârșitul lunii septembrie, după nouă ani în funcție.

UPDATE Parlamentul polonez, controlat de naționaliști, a adoptat vineri o lege controversată de creare a unei comisii de anchetă privind „influența rusă în Polonia”, descrisă de opoziție drept o „lovitură constituțională”, înainte de alegerile parlamentare din toamnă, potrivit AFP.

UPDATE În dimineața zilei de 26 mai, invadatorii ruși au aruncat o bombă FAB-250 asupra localității New York din regiunea Donețk. Obiective civile au fost distruse și o persoană a fost rănită, raportează reprezentantul militar din Donețk, Pavlo Kyrylenko, pe Telegram.

UPDATE Administraţia de la Moscova a convocat, vineri, diplomaţi de rang înalt ai Ambasadei americane din Rusia pentru a denunţa afirmaţii ale lui Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joe Biden, considerate încurajări ale atacurilor pe teritoriul rus, potrivit Știripesurse.

UPDATE Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat vineri că Occidentul subestimează grav riscul unui război nuclear în legătură cu Ucraina, relatează Reuters.

UPDATE Ivan Kiricevskiî, expert la compania de consultanță militară Defense Express, a vorbit pentru postul ucrainean de radio NV despre sistemul avansat de apărare pe care Statele Unite l-au furnizat Kievului. El a declarat că rezultatele pe care Ucraina le-a obținut până acum cu ajutorul rachetelor Patriot sunt peste așteptările Departamentului american al Apărării. „Statele Unite au analizat mult timp dacă să ofere Patriot sau nu. S-a dovedit că forțele noastre de apărare cu o pregătire în condiții de avarie au făcut efectiv din Patriot o capacitate pe care Pentagonul nu o credea capabilă”, a spus Kiricevskiî. Ucraina a folosit sistemul pentru a contracara valurile de rachete lansate de Rusia. Un comandant al forțelor aeriene ucrainene a scris pe Telegram pe 6 mai că armata ucraineană a folosit Patriot pentru a doborî deasupra Kievului o rachetă hipersonică rusească Kh-47M2 Kinjal, potrivit Spotmedia.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că o persoană a fost ucisă și 15 rănite în atacul comis în această dimineață de Rusia asupra unui spital din orașul Dnipro, transmite The Guardian. Suspilne, radiodifuzorul de stat ucrainean, raportează că patru persoane sunt considerate dispărute în urma atacului asupra spitalului. Printre persoanele rănite se numără și trei copii, notează G4media.

UPDATE Kazahstanul a respins vineri ideea aderării la o uniune pe modelul celei existente între Rusia şi Belarus, transmite AFP.

UPDATE Michelin precizează într-un comunicat că a încheiat ”un acord cu  Power International Tires LLC prvind (vânzarea-)cumpărarea celor două societăţi locale Michelin Russia Tyre Manufacturing Company (MRTMC) LLC şi Camso CIS LLC”. Power International, un partener Michelin, este unul dintre principalii distributori de pneuri în Rusia şi este prezent pe întregul teritoriu rus, precizează grupul. Această vânzare ”va permite salvarea a 250 de locuri de muncă, localizate în principal la Davidovo”, subliniază grupul francez, notează Money.

UPDATE Jean-Yves Ollivier, un francez, care a încheiat înţelegeri în Africa timp de şase decenii se îndrepta spre Kiev pentru a încerca să negocieze o înţelegere între Rusia şi Ucraina, notează Mediafax. Vorbind pentru Financial Times în această săptămână de la graniţa dintre Polonia şi Ucraina, înainte de a se îmbarca într-un tren de noapte spre Kiev, Ollivier a declarat că toate negocierile încep de undeva şi că a ales schimburile de cereale, de îngrăşăminte şi de prizonieri ca bază pentru a deschide discuţiile dintre Moscova şi Kiev.

UPDATE „Ucraina va fi membră a UE și NATO, dar ce se va întâmpla cu agresorul ar trebui să fie un subiect la fel de important. Prea mulți oameni încă spun că Putin trebui să nu fie umilit și așa mai departe. Astea sunt, scuze, astea sunt... prostii. Cred că lumea nu se va sfârși dacă Putin va fi recunoscut drept ucigaș, violator, agresor, criminal de război. Acesta este chipul lui pentru tot restul vieții, pentru întreaga istorie. Și dacă suntem prea blânzi cu Rusia, atunci toate acestea pot continua”, a spus ex-premierul Estoniei Taavi Rõivas și a primit aplauze, notează Ziare.com.

UPDATE Trupele ruse au atacat, vineri, oraşul ucrainean Huliaipole (regiunea Zaporijjia), aflat în prima linie a frontului. Două persoane au fost rănite, acestea fiind scoase de sub dărâmături de către echipele de salvatori. Guvernatorul regiunii Zaporijjia, Iuri Malaşko, a subliniat că armata rusă continuă să lovească zone civile, distrugând case particulare şi blocuri de locuinţe, potrivit Rador.

UPDATE „Există o dimensiune morală de luat în considerare. NATO ar lupta cu Rusia câștigând mai întâi bătălia aeriană și folosind apoi superioritatea aeriană pentru a purta o luptă terestră mai eficientă. Având în vedere slăbiciunea VKS (forțele aeriene ale Rusiei), acest lucru nu este o himeră. Însă donațiile limitate ale Occidentului până în prezent au forțat Ucraina să urmeze tactici terestre epuizante”, a declarat generalul britanic pentru FT.

UPDATE Uniunea Europeană a cerut, joi, Chinei să insiste ca Rusia să îşi retragă imediat trupele de pe teritoriul Ucrainei, în contextul eforturilor diplomatice ale Beijingului pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă, scrie Mediafax.

UPDATE Rusia nu va câştiga războiul din Ucraina doar prin mijloace militare, a reafirmat joi şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, avertizând că, de asemenea, este puţin probabil ca Kievul să reuşească să expulzeze rapid toate forţele ruse de pe teritoriul său, transmite AFP, citat de Agerpres. "Acest război nu va fi câştigat militar de Rusia", a declarat generalul Milley reporterilor după o întâlnire virtuală a Grupului de contact al Ucrainei, care reuneşte aproximativ 50 de ţări care oferă sprijin militar Rusiei. Obiectivele iniţiale ale Rusiei, care vizau în special răsturnarea guvernului ucrainean, "nu sunt realizabile prin mijloace militare, nu va funcţiona", a adăugat generalul Milley.

UPDATE Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este „ţinta principală dintre criminalii de război” şi obiectivul serviciilor de informaţii ucrainene este reţinerea şi aducerea sa în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) pentru a răspunde pentru crimele de agresiune împotriva Ucrainei şi „nu eliminarea sa fizică”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR), Andrei Iusov, citat de agenţia de presă Unian, potrivit HotNews.

UPDATE Statele Unite urmează să anunţe un ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit Reuters. Pachetul, care ar trebui să conţină lansatoare de rachete sol-sol şi alte muniţii generale, ar putea fi anunţat vineri, relatează agenţia de presă, citând două surse oficiale, scrie Mediafax.

UPDATE Transferul de arme nucleare nestrategice din Rusia pe teritoriul Belarusului a început deja, a declarat joi președintele Republicii, Alexandru Lukașenko. "El [președintele rus Vladimir Putin] m-a informat că astăzi a semnat un decret privind acțiunile noastre de a desfășura arme nucleare în Belarus. Era vorba despre un document specific. Am făcut-o, așa că mișcarea armelor nucleare a început deja ”, a spus el la postul Channel One, potrivit Adevărul.

UPDATE La începutul lunii mai, Rusia a acuzat Ucraina că ar fi atacat Kremlinul, reședința președintelui Vladimir Putin, însă acuzația a fost negată de Kiev. Acum, oficiali din Serviciile Secrete din Statele Unite au declarat că Ucraina a fost probabil în spatele atacului cu drone de la Moscova și nu a existat o acțiune rusă sub ”steag fals”, cum s-a vehiculat inițial de către unii oficiali americani, potrivit Ziare.com.

UPDATE Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au continuat să scadă joi, până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care situaţia slabă a economiei regionale afectează perspectivele pentru cererea de gaze, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

UPDATE Volodimir Zelenski susţine că Garda Naţională a Ucrainei a doborât două avioane ruseşti de tip "SU" în regiunea Zaporojie, notează Mediafax.

UPDATE Zeci de nave nu reuşesc să ajungă în Ucraina, la câteva zile după ce a fost prelungit acordul privind transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră, iar ritmul este puţin probabil să se accelereze, din cauza inspecţiilor lente, dar şi a altor incertitudini, relatează Reuters

UPDATE Washingtonul a anunţat joi o serie de sancţiuni economice care îl vizează pe şeful grupului paramilitar rus Wagner din Mali, Ivan Maslov, pe care îl acuză că a încercat să obţină echipamente militare pentru a fi utilizate în războiul din Ucraina, transmite AFP, citat de Agerpres.

UPDATE Marea Britanie nu va returna bunurile de stat înghețate ale Federației Ruse până când Moscova nu va fi de acord să plătească despăgubiri Ucrainei pentru daunele cauzate, a transmis joi  The Guardian, citând oficiali britanici. Potrivit acestora, autoritățile Regatului Unit, împreună cu colegii din Uniunea Europeană, discută despre posibilitatea confiscării bunurilor statului rus, dar încă nu a fost luată o decizie în acest sens, notează Adevărul.

UPDATE Japonia va aplica sancţiuni suplimentare Rusiei după ce summitul G7, pe care l-a găzduit săptămâna trecută, a convenit intensificarea măsurilor pentru a pedepsi invazia Ucrainei de către Moscova, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului nipon, Hirokazu Matsuno, informează Reuters.

UPDATE Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum 15 luni a produs o bulversare pe piețele financiare, energetice și de bunuri de consum. Sancțiunile occidentale care au lovit Moscova a determinat Rusia să își schimbe destinația afacerilor, după pierderea piețelor din Europa. Astfel, Emiratele Arabe Unite a devenit raiul afacerilor Rusiei cu aur, unde exporturile sale au avut o creștere exorbitantă, la 5.823% în anul de la începutul războiului față de 2021, notează Ziare.com.

UPDATE Armenia și Azerbaidjan au convenit asupra recunoașterii reciproce a integrității teritoriale a celuilalt. Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat acest lucru joi, vorbind la o reuniune extinsa a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, notează TASS.

UPDATE Există noi date care ar indica faptul că cei responsabili de atacurile la conductele Nord Stream ar fi persoane din Ucraina, relatează publicația germană Der Spiegel, citând surse apropiate de ancheta desfășurată în Germania, potrivit Știripesurse.

UPDATE Statele conducătoare ale grupurilor de luptă cunoscute sub denumirea de Prezenţă Avansată Consolidată a NATO urmăresc să coopereze mai strâns cu militarii din Estonia, Letonia şi Lituania, au anunţat joi, în Lituania, comandanţii respectivelor batalioane staţionate, informează dpa, citat de Agerpres.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii, că 106 de soldaţi, de la Bahmut, au revenit în urma unui schimb de prizonieri, anunță news.ro.

Război în Ucraina, ziua 456: Start contraofensivei! Rusia transferă arme atomice în Belarus, Zalujnîi apare viu, iar Putin e vânat
Război în Ucraina, ziua 455: Prăbușire la Gazprom și alerta de revoluție a lui Prigojin. Sandu, amenințată cu dosar penal în Rusia
/VIDEO/ O melodie cântată de Ștefan Petrache și Valentin Dînga a devenit coloana sonoră a unui serial din Rusia: Piesa, lansată în 1970
/VIDEO/ O melodie cântată de Ștefan Petrache și Valentin Dînga a devenit coloana sonoră a unui serial din Rusia: Piesa, lansată în 1970
/PROMO/ Moldova gândește: Intri în Edineț și ai impresia că ai ieșit din Moldova! Cum investițiile UE au transformat viața oamenilor
/PROMO/ Moldova gândește: Intri în Edineț și ai impresia că ai ieșit din Moldova! Cum investițiile UE au transformat viața oamenilor
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 646: Atac cu drone, alertă din SUA și oferta lui Orban! Zelenski: Războiul a intrat într-o nouă etapă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 646: Atac cu drone, alertă din SUA și oferta lui Orban! Zelenski: Războiul a intrat într-o nouă etapă
Un deputat din Adunarea Populară a Găgăuziei, cu avere nejustificată de peste 500 de mii de lei
Un deputat din Adunarea Populară a Găgăuziei, cu avere nejustificată de peste 500 de mii de lei
/DOC/ Candidata susținută de Șor rămâne primar la Orhei. CSJ a respins recursul depus de Sergiu Stanciu
/DOC/ Candidata susținută de Șor rămâne primar la Orhei. CSJ a respins recursul depus de Sergiu Stanciu

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 57: Lupte dure în sudul Fâșiei Gaza. Atac în apropiere de Damasc și palestinieni reținuți

02 decembrie 2023, ora 09:47

Luptele dintre Israel și Hamas continuă pentru a doua zi consecutivă, după ce armistițiul nu a mai fost prelungit în ciuda eforturilor internaționale. Armata israeliană a desfășurat operațiuni extinse împotriva Hamas și a altor grupuri teroriste din Gaza în cursul nopții, iar lupte grele au avut loc în partea de sud a enclavei palestiniene. De asemenea, atacurile aeriene israeliene au lovit în cursul nopții mai multe puncte de la periferia Damascului, provocând unele pagube materiale.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că au efectuat lovituri aeriene împotriva a peste 400 de ținte din Fâșia Gaza în ultima zi, după ce Hamas a încălcat armistițiul și luptele s-au reluat, potrivit Times of Israel. Armata a mai precizat că avioanele de luptă au atacat peste 50 de ținte în zona Khan Younis în lovituri „ample” în partea de sud a enclavei. Trupele de la sol din nordul Gazei au sprijinit lovituri aeriene asupra mai multor ținte, inclusiv asupra unei moschei care a fost folosită de gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian ca sediu operațional.

UPDATE Armata israeliană a desfășurat operațiuni extinse împotriva Hamas și a altor grupuri teroriste din Gaza în cursul nopții, iar lupte grele au avut loc în partea de sud a enclavei palestiniene, potrivit Times of Israel. Bătălii terestre extinse sunt raportate în zona Khan Younis, potrivit Channel 12, pe fondul informațiilor că o parte din conducerea Hamas este prezentă în oraș.

UPDATE Atacurile aeriene israeliene au lovit în cursul nopții mai multe puncte de la periferia Damascului, provocând unele pagube materiale, a relatat presa de stat siriană, Agenția de știri SANA, citând un oficial militar pe care nu-l numește, transmite că atacurile au venit din direcția Înălțimilor Golan și că apărarea antiaeriană siriană a doborât majoritatea rachetelor. Atacurile au avut ca rezultat doar „pierderi materiale”. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un monitor de război al opoziției care are sediul în Marea Britanie, spune că atacurile au avut loc în zona suburbiei din sudul Damascului, unde „există forțe militare care lucrează cu Hezbollah”, gruparea teroristă din Liban sprijinită de Iran. Ambulanțele s-au deplasat la fața locului, potrivit Observatorului.

UPDATE Societatea Semilună Roșie Palestiniană afirmă că Israelul a blocat accesul ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza „până la noi ordine”, notează BBC. Organizația caritabilă afirmă că Israelul „a informat toate organizațiile și entitățile care operează la punctul de trecere a frontierei Rafah că intrarea camioanelor cu ajutoare din partea egipteană în Fâșia Gaza este interzisă, începând de astăzi și până la noi ordine”. Organizaţia mai spune că lipsa ajutorului umanitar va duce la mai multă suferință și la o creștere a „provocărilor cu care se confruntă organizațiile umanitare și de ajutorare pentru a atenua greutățile cetățenilor și ale persoanelor strămutate”.

UPDATE Peste 260 de palestinieni au fost reținuți de forțele israeliene în Cisiordania în perioada armistițiului, potrivit Societății Palestiniene a Prizonierilor, relatează CNN. Armata israeliană a recunoscut public, prin comunicate de presă, cel puțin 100 de arestări în timpul armistițiului. Societatea și Comisia pentru problemele deținuților au declarat că vineri au mai fost arestate încă 12 persoane.

UPDATE Conflictul dintre Israel şi Hamas a oferit o oportunitate fără precedent pentru armata israeliană de a utiliza o platformă de inteligenţă artificială de identificare de ţinte, numită „Evanghelia”, relatează The Guardian, citat de News.ro. Peste 12.000 de ţinte din Gaza au fost identificate cu „Evanghelia”, potrivit armatei israeliene. Armata israeliană nu a făcut niciun secret din intensitatea bombardamentelor sale asupra Fâşiei Gaza. În primele zile ale ofensivei, şeful forţelor aeriene din Israela vorbit despre lovituri aeriene neîncetate, „24 de ore din 24”. Forţele israeliene au lovit doar ţinte militare, a a adăugat acesta, care a precizat: „Nu suntem chirurgi”. The Guardian scrie că s-a acordat relativ puţină atenţie metodelor folosite de Forţele de Apărare Israeliene pentru a selecta ţintele din Gaza şi rolului pe care inteligenţa artificială l-a jucat în campania lor de bombardamente.

UPDATE Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, afirmă că 178 de persoane au fost ucise în loviturile israeliene, după sfârșitul armistițiului din această dimineață, notează BBC. „Cei mai mulți dintre ei sunt copii și femei”, precizează ministerul într-un comunicat. Acesta adaugă că s-au înregistrat, de asemenea, 589 de răniți în cursul zilei.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cine se află în spatele gazului ieftin promis de Șor. Planul ascuns pus la cale
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cine se află în spatele gazului ieftin promis de Șor. Planul ascuns pus la cale
/PROMO/ Moldova gândește: Intri în Edineț și ai impresia că ai ieșit din Moldova! Cum investițiile UE au transformat viața oamenilor
/PROMO/ Moldova gândește: Intri în Edineț și ai impresia că ai ieșit din Moldova! Cum investițiile UE au transformat viața oamenilor
/VIDEO/ Ca într-un film american! Cum arată spitalul din Taraclia, după reparația de milioane, susținută partenerii de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ Ca într-un film american! Cum arată spitalul din Taraclia, după reparația de milioane, susținută partenerii de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ Parlicov, despre gazul de 10 lei promis de Guțul: „Multe promisiuni înainte de alegeri. Toate s-au stins undeva”
/VIDEO/ Parlicov, despre gazul de 10 lei promis de Guțul: „Multe promisiuni înainte de alegeri. Toate s-au stins undeva”
/VIDEO/ Zăpada a adus și bucurie! Moș Crăciun pe lac și imagini de poveste din Capitală, surprinse de TV8
/VIDEO/ Zăpada a adus și bucurie! Moș Crăciun pe lac și imagini de poveste din Capitală, surprinse de TV8
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram