Război în Ucraina, ziua 465: Plan de pace, furia lui Soloviov și gluma lui Blinken. Zelenski: "Contraofensiva nu e film"

/LIVE/ CSM, în ședință: Examinarea cererilor unor judecători, privind numirea în funcție până la plafonul de vârstă, amânată

23 mai 2023, ora 09:47

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit astăzi, 23 mai, în ședință. Pe ordinea de zi sunt cererile unor judecători privind înaintarea propunerii de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

UPDATE: Demersul Ministerului Justiției referitor la desemnarea a trei reprezentanți din partea Consiliului Superior al Magistraturii în calitate de membri ai Comisiei de selecție ai reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar, admis.

UPDATE: Regulamentului privind selecția judecătorilor Curții Supreme de Justiție a fost aprobat.

UPDATE: Examinarea demersului USPEE „Constantin Stere”, referitor la delegarea unui judecător în calitate de președinte al Comisiei pentru examenul de licență și masterat pentru anul de studii 2022 - 2023, amânat.

UPDATE: Demersul Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, referitor la efectuarea studiului și aprobarea accesului la unele dosare penale privind infracțiunile cu implicarea copiilor minori, admis.

UPDATE: CSM amână pentru o săptămână analizarea cererilor judecătorilor respinși în 2022 de Maia Sandu, privind numirea până la atingerea plafonului de vârstă, cu excepția a doi judecători, Victoria Hadîrcă și Olga Ionașcu, care sunt la ședință.

25 de judecători cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie numiți în funcții până la atingerea plafonului de vârstă. 

În lista celor 25 se regăsesc și cei 13 judecători anterior respinși de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Victoria Sanduța și Victoria Hadîrcă, Lucia Bagrin, Lorina Ciubotaru, Olga Ionașcu, Angela Vasilenco, Dragoș Crigan, Marcel Gandrabur, Veaceslav Martînenco și Serafim Vasilache de la Judecătoria Chișinău, Silvia Slobodzean de la Judecătoria Strășeni, Iurie Movilă de la Judecătoria Orhei, dar și Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, care a invalidat alegerile din 2018, pentru Primăria Chișinău, câștigate de actualul consilier municipal, Andrei Năstase, sunt magistrații care mai vor o șansă și solicită din nou numirea în funcție până la plafonul de vârstă.

"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/VIDEO/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
Первый БАК: выпускники-алолингвы сдавали румынский язык и литературу
/VIDEO/ Первый БАК: выпускники-алолингвы сдавали румынский язык и литературу
Платон о возвращении в политику: "Решение было принято спонтанно"
Платон о возвращении в политику: "Решение было принято спонтанно"
Посол Украины: "Российской пропаганде не удалось расколоть украинское общество"
Посол Украины: "Российской пропаганде не удалось расколоть украинское общество"
Зеленский: "Мы готовы к наступлению"
Зеленский: "Мы готовы к наступлению"

Doi frați s-au pornit la Paris, dar au rămas la Chișinău: De ce polițiștii de frontieră nu le-au autorizat ieșirea din țară

03 iunie 2023, ora 15:00

Doi frați de 20 și 23 de ani s-au pornit la Paris, dar nu au mai ajuns. Polițiștii de frontieră i-au stopat pe cei doi pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au identificat documente cu semne de falsificare.

Tinerii sunt locuitori ai raionului Nisporeni. Asupra unuia dintre ei s-a descoperit o carte de identitate românească, iar la al doilea - un permis de conducere pretins a fi eliberat de către autoritățile moldovene. 

Conform cercetărilor primare, ambele documente conțin indici de falsificare.

În vederea continuării cercetărilor și stabilirii tuturor circumstanțelor, tinerilor nu li-a fost autorizată ieșirea din R. Moldova. 

Actele falsificate au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizei.

Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
Санду о важности бережного отношения к Днестру: "Наша обязанность защищать его"
Санду о важности бережного отношения к Днестру: "Наша обязанность защищать его"
Последняя стометровка перед приемом гостей: подготовка к саммиту ЕПС
/VIDEO/ Последняя стометровка перед приемом гостей: подготовка к саммиту ЕПС
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/VIDEO/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
/VIDEO/ Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram