/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia susține că a respins o ofensivă majoră. ISW: Prima linie de apărare rusă a fost spartă

Parteneriat Kaufland Moldova și Banca de Alimente în 2022: Peste 51 de tone de produse au ajuns la circa 3.000 de beneficiari /P/

24 mai 2023, ora 11:44

De trei ani, Kaufland Moldova și Banca de Alimente colaborează pentru a reduce risipa alimentară. Începând cu luna mai a anului trecut, până în prezent, au fost recuperate peste 51.600 de kilograme de produse din magazinele Kaufland, în valoare de 1.064.000 de lei. 

Utilizând aceste alimente, au fost preparate 103.348 de porții de mâncare caldă pentru 3.085 de oameni, fiind repartizate prin 28 de servicii asistate. Kaufland este primul partener din retail al Băncii de Alimente în Moldova. 

Pe lângă activitățile de zi cu zi pentru recuperarea alimentelor, au fost inițiate o serie de acțiuni pentru informarea și sensibilizarea societății despre evitarea risipei alimentare. În anul 2022, a avut loc cea de-a treia ediție a campaniei Mai puțină risipă, mai mult bine, care a introdus un program educațional dedicat celor mai tineri consumatori. 

Peste 1000 de elevi din întreaga țară au devenit ambasadori ai prevenirii risipei alimentare. La finalul campaniei a fost lansat primul ghid anti-risipă din Republica Moldova, destinat copiilor, părinților și profesorilor.

În acest context, Kaufland Moldova anunță extinderea parteneriatului cu Banca de Alimente și pentru anul 2023. 

„La nivel de grup, am dezvoltat strategii clare de combatere a risipei în procesele noastre interne. Lucrând zi de zi cu produse alimentare, cunoaștem importanța valorificării lor la maxim, iar parteneriatul cu Banca de Alimente ne permite să dăm a doua șansă la viață tuturor alimentelor și să educăm prevenirea risipei în rândul angajaților și al clienților. Suntem mândri să continuăm colaborarea strategică și în acest an, dezvoltând noi inițiative alături de Banca de Alimente din Moldova”, a menționat Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova. 

Parteneriatul dintre Kaufland Moldova și Banca de Alimente este bazat pe bune practici internaționale și urmează principiile altor țări. Banca de Alimente colectează de la magazinele Kaufland produsele care nu mai pot fi comercializate, iar acestea sunt distribuite către organizații neguvernamentale, cantine și centre sociale, care pregătesc din ele porții de mâncare caldă. Prânzurile sunt oferite persoanelor în vârstă și familiilor nevoiașe din întreaga țară.

Anul 2022 a fost unul plin de provocări, un an dominat de criza refugiaților și de creșterea vulnerabilității oamenilor nevoiași. În aceste condiții, printr-un efort comun, am reușit să hrănim peste 3000 de oameni din toate colțurile Moldovei. În practică, acest mecanism nu a însemnat doar oferirea de hrană, ci mai cu seamă creșterea calității serviciilor și construirea unui lanț de bunătate pentru a fi alături de oamenii aflați la limita existenței”, a menționat Oleg Paraschiv, Directorul Banca de Alimente.

În 2022, Kaufland și Banca de Alimente au încurajat participarea clienților și angajaților în inițiativele de reducere a risipei alimentare. În ajunul Zilei Internaționale de Conștientizare a Pierderii și Risipei de Alimente, a fost organizată o colectă de alimente, unde clienții Kaufland au pus în circuitul bunătății aproape 3 tone de produse care pot fi păstrate pentru o perioadă mai îndelungată.

Pe tot parcursul anului 2022, Banca de Alimente a desfășurat activități de informare despre prevenirea risipei alimentare, manifestarea respectului față de mâncare, utilizarea responsabilă a resurselor economice și protejarea mediului înconjurător.

Kaufland Moldova continuă și în anul 2023 să fie un partener de încredere a proiectului „Banca de Alimente”, încurajând consumul rațional de alimente și prevenirea foametei.

Despre Banca de Alimente din Republica Moldova

Băncile pentru Alimente sunt organizații non-profit, care colectează produsele donate de importatori, distribuitori sau retaileri. Obiectivul lor este ca alimentele și alte produse în surplus să nu fie irosite, ci să fie consumate de oamenii aflați în dificultate.

Banca de Alimente este primul program național axat pe prevenirea risipei de alimente. Din iulie 2020, datorită acestuia au fost recuperate circa 278 de tone de alimente, ceea ce constituie după standardele FEBA circa 556 000 de porții de mâncare pentru beneficiarii de servicii sociale.

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 magazine în Republica Moldova. 

Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Compania crede în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. 

De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. 

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații neguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.md.

Responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă sunt parte a ADN-ului Kaufland, pe orice piață în care activează. Astfel, în anul financiar 2022 (martie 2022 – februarie 2023), bugetul alocat pentru proiectele de responsabilitate socială ale companiei a depășit suma de 3,8 milioane de MDL. 

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
/VIDEO/ Cum Ucraina a învins propaganda rusă și a unit o națiune? Șevcenko: „Am început să luptăm cu ea încă din 2014”
/VIDEO/ Cum Ucraina a învins propaganda rusă și a unit o națiune? Șevcenko: „Am început să luptăm cu ea încă din 2014”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
O minoră, lovită în timp ce traversa strada: „Mi-a zis să beau o pastilă și să mă culc”. La 10 zile, șoferul nu a fost identificat
/VIDEO/ O minoră, lovită în timp ce traversa strada: „Mi-a zis să beau o pastilă și să mă culc”. La 10 zile, șoferul nu a fost identificat

Rosé Day la Castel Mimi: Toate nuanțele gusturilor rosé, la deschiderea galei vinurilor de vară 2023 /P/

05 iunie 2023, ora 13:27

Rosé Day la Castel Mimi marchează deschiderea galei vinurilor de vară 2023, într-o atmosferă plină de romantism și pasiune. Cu apropierea zilelor însorite și apusurilor idilice, așteptăm cu nerăbdare momentele relaxante petrecute în aer liber, în compania prietenilor sau în liniștea solitară. Iar pentru a completa perfect aceste clipe, nimic nu se compară cu un vin delicat și răcoros.

La Castel Mimi, avem o gamă variată de nuanțe ale vinului rose, potrivită tuturor preferințelor. Călătoria începe cu Animaliens pinot noir, saperavi și rară neagră, un vin tânăr și îndrăzneț, cu arome florale de trandafiri și căpșuni, și gust revigorant de piersici, barbaris și coarne de pădure, având nuanțe de grapefruit în postgust. 

Urmează Rose de Bulboaca 2020 impresionează prin eleganță, arome florale și gust fin de fructe de pădure roșii, cu note proaspete de citrice în retrogust. 

Clasicul Rose Castel Mimi - Rară neagră 2021 combină tradiția cu inovația, oferind complexitatea aromei, culori generoase și o profunzime deosebită, cu nuanțe delicate de fragi și gust dulciu-acrișor de coacăze roșii, grapefruit și caise verzui, și un postgust revigorant. 

 

Apogeul gustului, First Lady Rosé 2020 din seria Governor, este un vin premium carismatic, produs din Fetească Neagră, maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar francez, având un buchet aromatic dominat de nuanțe de zmeură și căpșune, corp rotund și mătăsos, și un postgust îndelungat și proaspăt.

Și toate aceste vinuri pot fi degustate la evenimentul Rosé Day la Castel Mimi, pe 10 iunie 2023, începând cu ora 12:00. Doar la Castel Mimi vom începe vara în nuanțe de roz, la acest eveniment plin de oameni frumoși, copii adorabili și emoții colorate pentru fiecare.

A V-a ediție a sărbătorii vinului Rosé la Castel Mimi te va surprinde cu mai multe zone lounge pe toate gusturile, bucate apetisante, gătite fresh în Open Air Kitchen, vin Rară Neagră Rosé nelimitat, ca să-l savurezi împreună cu gașca de prieteni sau familia și Fontaine Party la finalul evenimentului.

În timp ce adulții vor degusta vinurile roz în zona de Wine Tasting și vor explora Castel Mimi prin excursiile oferite, copiii se vor distra în zona de Play Ground, unde se vor juca cu mingi mici, badminton sau Frisbee alături de părinți. În plus, cei mici vor fi așteptați în Happy Kids Zone, cu acces la gustări dulci, cremoase și un meniu special conceput pentru ei. Toate aceste momente memorabile vor fi imortalizate în zona foto.

Pentru șoferii care vor plăti prețul de intrare și vor fi lipsiți de posibilitatea de a degusta vinuri la eveniment, vom oferi o sticlă de vin roz Animaliens "To Go".

Locurile sunt limitate, de aceea vă recomandăm să vă înregistrați cât mai rapid. De asemenea, taxa de participare la eveniment va crește de la 350 de lei azi până la 450 de lei în ziua evenimentului. Copiii până la 12 ani au intrare GRATUITĂ, iar cei între 12 și 17 ani vor plăti 150 de lei. 

Cei care doresc o experiență inedită vor putea călători cu trenul, achitând o taxă de transport tur-retur de doar 100 de lei pentru adulți și doar 1 leu pentru copiii de până la cinci ani, însoțiți de mână.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram