Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 876: Explozii la Kiev și atac în Crimeea! AP: Kievul are 6 provocări majore, iar Putin are o tactică nouă

/FOTO/ Ziua Vinului, spectacole, degustări și fashion: Topul evenimentelor recomandate în primul weekend de octombrie 2023

missing
06 octombrie 2023, ora 11:16

Weekendul se apropie cu pași repezi, iar noi suntem aici să te informăm despre cele mai importante evenimente ce vor avea loc. Începând de vineri și până duminică, ai la dispoziție o mulțime de activități interesante care te vor ține ocupat și îți vor oferi ocazia să te distrezi într-un mod inedit.

Ziua Națională a Vinului 2023 

Bucură-te de Ziua Națională a Vinului 2023 în inima Chișinăului!

În zilele de 7-8 octombrie, orașul se transformă într-un paradis al degustărilor pentru toți cei pasionați de vin. Ediția a XXII-a aduce în prim-plan experiența vinului într-un mod memorabil.

Piața Marii Adunări Naționale va fi inundată de arome divine și zâmbete de bucurie, cu peste 90 de producători de vinuri gata să-ți incite simțurile. Cu Carnetul Degustatorului în mână, vei avea acces la un pahar elegant și prietenos cu mediul, 11 vinuri distinse și ocazia de a-ți alege preferatul din două zile de sărbătoare. Mai mult, vei beneficia de o reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova, inclusiv pungi eco, tricouri și pahare.

Prețul pentru acest carnet special este de 250 de lei și îți oferă acces pe toată durata evenimentului și posibilitatea de a degusta 11 vinuri. Așadar, fă-ți planuri pentru a te alătura celei mai remarcabile sărbători a tradițiilor vinicole din Moldova!

Vino să deguști și să sărbătorești, cu responsabilitate, bogăția vinului nostru național.

Când? 7-8 octombrie, 11:00, 12:00 2023

Unde? PMAN 

Bilete: aici

Show Must Go On la Castel Mimi 

Degustarea nelimitată de MUST proaspăt, direct de la Castel Mimi. Tururi captivante prin beciurile istorice ale Castel Mimi, urmate de degustări exclusive de vinuri autohtone. 

Expoziția meșterilor populari, care îți vor dezvălui secretele artei tradiționale, de la țesutul covorului la creația din lut. Delicii culinare moldovenești autentice și frigărui delicioase la Open Air Kitchen (contra cost). 

Spectacole live cu muzică tradițională și ritmuri balcanice energizante. Bucură-te de momente speciale la zonele foto și adu-ți copiii pentru activități distractive în Kid's Zone. 

Achiziționează vinuri Castel Mimi cu o reducere specială de 50% - doar în Ziua Vinului! Prețurile de acces sunt accesibile pentru toată familia, iar copiii sub 12 ani intră gratuit.

Biletul include must nelimitat, un pahar de sticlă cadou și multe alte surprize. Nu rata un eveniment marca Castel MIMI! Unde tradiția și bucuria se reunesc într-un loc emblematic, pentru o sărbătoare de neuitat. Show Must Go On la Castel Mimi!" 

Când? 7 octombrie, 11:00

Unde? Castel MIMI 

Bilete: aici

Ziua Națională a Vinului la Chateau Vartely 

La Château Vartely, primul weekend din octombrie este rezervat unei aventuri de neuitat în lumea vinului. La festival vei putea sărbători în stil mare, un motiv special este și faptul că Chateau Vartely împlinește 15 ani de la deschidere. Vino Acasă la Taraboste și sărbătorește cu Chateau Vartely!

Ce te așteaptă:

Un pahar de spumant Inspiro "welcome" din partea casei.

Degustare nelimitată de 5 vinuri deosebite, inclusiv soiuri autohtone din gama TOTEM.

Delicii culinare din bucătăria națională, pregătite de bucătarii Chateau Vartely.

Excursii ghidate prin vinărie la fiecare oră.

Proiecții interactive ale "Legendei Vinului" chiar pe baricurile din beciul vinăriei.

Muzică și activități distractive pentru toate vârstele, cu animatori și decorațiuni tematice.

Nu rata acest festival extraordinar de vin și tradiție la Château Vartely. Rezervă-ți locul și pregătește-te să trăiești o experiență autentică a vinului moldovenesc!

Când? 7-8 octombrie, 12:00

Unde?  Chateau Vartely 

Bilete: aici

Frumusețe fără limite - Fashion Show

"Descoperă magia și curajul oamenilor extraordinari la evenimentul "Frumusețe fără limite – Fashion Show" organizat de Fundația MCharity. Această a doua ediție aduce o prezență unică, cu gazda de excepție, Andreea Marin, o personalitate cu o experiență vastă în media, producție și activitate umanitară.

"Frumusețe fără limite" este mai mult decât un eveniment fashion. Este un eveniment social care aduce în lumina reflectoarelor oameni cu dizabilități, însoțiți de personalități celebre. Fiecare model are o poveste de viață extraordinară, cu provocări și reușite remarcabile. Ei sunt un exemplu de perseverență, un adevărat motor pentru societate.

Scopul acestui eveniment extraordinar este de a promova incluziunea persoanelor cu dizabilități în societate, de a crea locuri de muncă și de a sublinia faptul că frumusețea unui om nu poate fi eclipsată de nicio limitare fizică sau diagnostic. Adevărata frumusețe vine din adâncul inimii.

Alătură-te în această seară dedicată curajului și iubirii, sub deviza: "Singura dizabilitate a omului este incapacitatea de a iubi!" Evenimentul "Frumusețe fără limite" te va emoționa și te va inspira."

Când? 7 octombrie, 17:00

Unde? Palatul Republicii 

Bilete: aici

Cei cu inima română!

Celebrăm 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român cu un spectacol extraordinar

Într-o seară memorabilă, vă așteptăm să fiți parte din acest omagiu adus unității culturii române. Pe scenă, veți avea ocazia să vă bucurați de prestații uluitoare ale unor tenori apreciați din România - Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei, alături de soprane talentate din Republica Moldova - Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii și Anastasia Cușnir. Toți acești artiști vor fi însoțiți de Orchestra Simfonică și Corul prestigios al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Evenimentul va fi condus de maestrul Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București.

Nu ratați acest spectacol de excepție. Un moment de înaltă artă și cultură, dedicat celebrării legăturilor culturale românești!

Când? 7 octombrie, 18:00

Unde? Palatul Republicii 

Bilete: aici

Звериные фантазии о жизни и любви

O tragicomedie cu elemente de teatru absurd, care explorează transformarea oamenilor în ființe sălbatice într-un context de anxietate și pasiune. Spectacolul aduce în prim-plan tema relației dintre oameni și animale, evidențiind faptul că omul poate fi atât "cea mai înspăimântătoare ființă", cât și o victimă a propriei naturi. Este o lecție importantă în școala vieții pentru adulți. 

Când? 8 octombrie, 18:00

Unde? Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov”

Bilete: aici

Ziua vinului la Chateau Purcari 

Pe 7 și 8 octombrie, Château Purcari vă invită să sărbătoriți Ziua Vinului 2023 cu două zile pline de evenimente memorabile. Aveți ocazia să savurați vinurile Château Purcari, să participați la concerte, degustări de vinuri și multe alte activități distractive. Prețul biletului de intrare este de 250 MDL fără transport sau 350 MDL cu transport inclus. Nu ratați această oportunitate de a vă bucura de frumusețea vinului la Château Purcari.

Când? 7-8 octombrie, 12:00

Unde? Chateau Purcari  

Bilete: aici

Festivalul vinului la Chateau Cojusna

La doar 10 km de Chișinău, Chateau Cojusna și Migdal-P vă invită să sărbătoriți Ziua Vinului într-un mod special. Biletul de intrare include:

Excursie în beciurile Chateau Cojușna

Degustare a 4 tipuri de vin premiate

Gustare cu grătar, salată și plăcinte

Muzică și voie bună cu invitați speciali: Gabriel Nebunu și Formația AKORD

Transport tur-retur de la Info Point, situat în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni și str. Columna, cu plecări la intervale regulate începând cu ora 9:20.

De asemenea, veți avea ocazia să achiziționați vinuri de calitate la prețuri reduse. Nu ratați această oportunitate de a vă bucura de Ziua Vinului într-un cadru deosebit!

Când? 7-8 octombrie, 10:00

Unde? Vinăria Chateau Cojușna 

Bilete: aici

Te Wa Wine Tasting 

Sărbătorește Ziua Vinului cu o degustare de vinuri de la TeWa la Top Wine!

Vei avea ocazia să descoperi vinurile @TeWa, inclusiv Cidru Wine 2022, Fetească Regală 2021, Chardonnay 2022, Rară Neagră 2022, Fetească Neagră 19/21 și Asamblaj Cabernet Sauvignon + Saperavi + Merlot 2019. Prezentarea va fi realizată de brand ambasadorul și somelierul Dana Rotaru.

Te așteaptă o atmosferă plăcută, vinuri excelente, gustări delicioase și discuții interesante. Alătură-te pentru o seară memorabilă!

Când? 6 octombrie, 19:00

Unde? Vinoteca Top Wine, str. Constantin Tănase 

Bilete: aici  

Capra cu Trei Iezi - Spectacol Interactiv de Animatie pentru Copii

Centrul Cultural Odeon se transformă într-o scenă a bucuriei și învățăturii! Teatrul Planeta Clounella aduce "Capra cu Trei Iezi" într-un format inedit și interactiv. Bucură-te de momente magice și învață prin distracție. Biletele se găsesc pe iTicket!

Când? 8 octombrie, 11:00

Unde? Cinematograful ”Odeon”  

Bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.

/VIDEO/ Munca operatorilor de la 112, mai solicitantă de când canicula ne pune la încercare: Zilnic, mii de oameni cer ajutor
/VIDEO/ Munca operatorilor de la 112, mai solicitantă de când canicula ne pune la încercare: Zilnic, mii de oameni cer ajutor
/PROMO/ Fostul prim-ministru Ion Sturza - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/PROMO/ Fostul prim-ministru Ion Sturza - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/VIDEO/ Sărăcia, mai mult resimțită în rândul copiilor de la sate. Semnal alarmant de la Buzu: Au aspirații educaționale reduse
/VIDEO/ Sărăcia, mai mult resimțită în rândul copiilor de la sate. Semnal alarmant de la Buzu: Au aspirații educaționale reduse
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/FOTO/ Plouă în mai multe regiuni din țară! La Glodeni, furtuna a doborât copaci, a distrus țevi de gaz și a rupt fire electrice
/FOTO/ Plouă în mai multe regiuni din țară! La Glodeni, furtuna a doborât copaci, a distrus țevi de gaz și a rupt fire electrice

/VIDEO/ Moldova și-a ales reprezentata pentru Miss World 2024. Cine este tânăra de 19 ani

missing
18 iulie 2024, ora 12:00

Țara noastră și-a ales reprezentanta pentru concursul internațional Miss World 2024. Tânăra care a obținut titlul de Miss Moldova este Mihaela Nicolaev, în vârstă de 19 ani, născută în raionul Dubăsari.

Frumoasă șatenă a câștigat abia etapa națională a concursului Miss Moldova 2024 și urmează să ne reprezenta țara la nivel internațional. Pentru încoronare și defilarea pe podium, tânăra a ales o rochie de culoarea roșie.

sursa video: Facebook - Omniapres

În anul 2023, tânăra care a obținut titlul de Miss Moldova a fost Diana Spotarenko.

Câte 1000 de lei lunar, timp de doi ani pentru părinții de la sate, care își vor da copiii la școlile mai mari din localitățile vecine. Guvernul a aprobat procedura, menită să încurajeze populația să accepte optimizarea sistemului educațional. /Incendiu puternic la Edineț. Un depozit al fostei fabrici de tutun din Cupcini a luat foc. Șapte echipe de salvatori au intervenit în lupta cu flăcările. /Moldoveancă ucisă în România. Femeia lucra stomatolog în orașul Brăila și a fost găsită moartă în propriul cabinet.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.

/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/PROMO/ Fostul prim-ministru Ion Sturza - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/PROMO/ Fostul prim-ministru Ion Sturza - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/EXCLUSIV/ „Era înfricoșător”! Mărturii cutremurătoare pentru TV8, după atacul rusesc la spitalul de copii din Kiev
/EXCLUSIV/ „Era înfricoșător”! Mărturii cutremurătoare pentru TV8, după atacul rusesc la spitalul de copii din Kiev

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram