politic

Leancă, despre întrevederea lui Dodon cu nord coreenii: „Vă propunem un bilet într-o singură direcție spre Pyongyang”

01 июля 2017, час 20:19
Делиться:

„Tovarășe Dodon, opriți-vă!

E timpul să deveniți civilizat și să gândiți matur! Există o linie roșie, totul are o limită.

Eu înțeleg că ați vrea să faceți din Moldova o Coree de Nord, unde drepturile omului să fie îngrădite și întreaga populație să trăiască în teroare.

Noi ne aflăm în Europa și pretindem a fi europeni, unde valorile democratice stau la temelia tuturor statelor de pe acest continent. Nu e cazul să legitimizați și să popularizați regimurile autoritare cum este cel din Coreea de Nord.

Noi știm de pornirile voastre dictatoriale, tocmai de aceasta, vă propunem un bilet într-o singură direcție spre Pyongyang, unde veți avea „toată” ocazia să vă manifestați.

Cred că e cazul de discutat la modul serios limitarea prerogativelor președintelui în domeniul politicii externe și a securității”.

Reamintim că, astăzi, 1 iulie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu o delegaţie din Republica Populară Democrată Coreeană în frunte cu vice-preşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea, președintele comitetului pentru diplomație a parlamentului coreean, Li Su Yong, care se află în Moldova la invitația PSRM pentru a participa la cea de-a XX-a aniversare de la fondarea partidului. Mai multe detalii citește aici.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram