social

Rodica Guțu este noua șefă a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău

08 июня 2018, час 11:11
Делиться:

Potrivit unui comunicat al direcției, Rodica Guțu a fost desemnată învingătoare al concursului în funcția de șef al Direcției generale educație, cultură, tineret și sport printr-o dispoziție a primarului interimar din 31 mai 2018. Ea a fost numită în funcție pentru un termen de patru ani.

Menționăm că, anterior Rodica Guțu a fost vizată într-un conflict apărut la liceul „Dante Alighieri” din Capitală, unde, la mijlocul anului 2014, aceasta a fost numită prin concurs în funcția de director al instituției. Colectivul profesoral a contestat însă în instanță decizia Ministerului Educației și au organizat mai multe acțiuni de protest.

Pe 31 mai, reprezentanții a trei partide PAS, Platforma DA și PLDM au desfășurat un flashmob în fața primăriei Chișinău prin care au cerut anularea concursului pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. Ei afirmau că concursul a fost organizat cu încălcări, mai exact pe pagina primăriei nu au fost publicat anunțul despre desfășurarea probelor de concurs.

Amintim că, Direcția Educație, Tineret și Sport activează fără director din decembrie 2016, când șefa de atunci Tatiana Tverdohleb a demisionat ca urmare a scandalului licitațiilor trucate pentru livrarea alimentelor în școli și grădinițe. De atunci interimatul funcției a fost asigurat de Alexandru Fleaș, iar ulterior de Viorica Negrei și Rodica Guțu, actuala șefă.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram