economic

Banca Transilvania investește în Victoriabank printr-o companie înregistrată în Olanda

19 января 2018, час 18:14
Делиться:

În același comunicat, Victoriabank anunță că urmare a tranzacției, compania VB Investment Holding B.V.,care din 24.05.2016 este acționar cu cota de 27,56 din capitalul social al Băncii, în parteneriat cu Banca Transilvania din Romania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va deține cota de 66,77% din capitalul social al Băncii.

Prin tranzacția dată, Banca Transilvania a cumpărat pachetul de 39,2%, deţinut de firma Insidown LTD din Cipru.

Menționăm că, VB Investment Holding B.V. este compania creată în martie 2015 de către Banca Europeană pentru Dezvoltare special pentru tranzacția ce ține de Victoriabank. Amintim că, în 2016 BERD a devenit proprietarul a 27,56% de acțiuni ale Victoriabank după ce a preluat 12,5% de acțiune deținute de Alpha Bank din România.

Mai jos vedeți acționarii pe care îi avea Victoriabank la 31 mai 2016:

Victoriabank salută investiția Băncii Transilvania și consideră că este un bun început pentru a atrage și alte bănci cu contribuție financiară străină în instituțiile bancare moldovenești. Obiectivul Băncii Transilvania de a-și îndrepta finanțarea către mediul de afaceri mijlociu și mic, sporește încrederea în dezvoltarea investițiilor atractive și în viitorul sistemul financiar-bancar.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram