politic

Deputații, indignați. Directorul adjunct al CNA și-a dat demisia la scurt timp înainte de expirarea mandatului

23 марта 2018, час 12:46
Делиться:

Parlamentarii s-au arătat nemulțumiți că Cojocaru nu a explicat care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii. Liberal-democrat, Grigore Cobzac, a spus că persoana care s-a aflat la conducerea CNA în perioada în care instituția urma să elucideze, inclusiv, furtul din sistemul bancar și concesionarea aeroportului în baza unei licitații trucate, pleacă din funcție fără a da explicații referitor la activitatea sa în acest sens.

Nu cunosc cu părere de rău despre prestația lui Cojocaru, dar nu pot să nu remarc că se întrezărește o tendință că cei care sunt în fruntea instanțelor de forță, încet, încet sunt schimbați, cred că peste o bucată de timp, atunci când se va ajunge ca cei care sunt în fruntea instituțiilor și vor trebui să investigheze crime ca furtul miliardului, concesionarea miliardului, vor fi informați de ce nu s-au elucidat, teamă mii că vor zice că sunt de două luni în funcție. Pe de o parte nu se elucidează crimele pe care societatea le clasifică ca răsunătoare, iar noi schimbăm șefii instanței de forță, care trebuie să le elucideze, fără ca ei să își dea raportul. Vreau să îl întreb, ca adjunct, ce a făcut pentru elucidarea furtului și concesionării nelegitime a aeroportului Chișinău”, a declarat Cobzac.

Și Țap s-a arătat deranjat de trendul că tot mai mulți oameni pleacă din funcții de răspundere înainte de termen. „Eu totuși voi expune un punct de vedere care cred că trebuie să avem altă atârnare, când o persoană este promovată într-o funcție foarte importantă a statului, fie că noi am greșit când l-am selectat, el și-a asumat anumite angajamente, a fost neprofesionist, a comis încălcări, care sunt motivele? Dacă vorbim de un stat de drept, cred că trebuie să avem altă abordare. Vorbesc despre noi, despre parlament și nu voiesc să atestăm așa o stare de lucruri, avem o problemă majoră. Cât timp trebuie să treacă ca un nou vicedirector să intre în problemă și să acționeze”, a declarat Țap.

Raisa Apolschi, președinta Comisie parlamentare juridice, numiri şi imunităţi a spus că în situații analogice nu intrăm în detalii, întrebând: „Ce am putea face în cazul în care omul își depune demisia. Memoria instituțională rămâne. Ce putem să facem într-o astfel de situație? Să îl obligăm să rămână pentru că avem anumite întrebări? Nu știu ce să vă zic”, a concluzionat Apolschi.

Vadim Cojocaru a demisionat cu trei săptămâni înainte de a-i expira mandatul de director-adjunct al CNA, funcție în care a fost numit la 18 aprilie 2013, la propunerea fostului șef al instituției, Viorel Chetraru.

În 2009, Vadim Cojocaru a fost director general al Departamentului Instituțiilor Penitenciare. În 2012, acesta a ocupat postul de consilier al primarului general al municipiului Chişinău pe probleme de securitate şi ordine publică.

Автор
Diana Gatcan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram