politic

Marina Tauber, primar la Jora de Mijloc. Instanța a respins contestația Maiei Sandu de anulare a rezultatelor alegerilor

24 мая 2018, час 15:52
Делиться:

În fața Judecătoriei Orhei mai mulți susținători ai Marinei Tauber au protestat împotriva contestației depuse de Maia Sandu. Aceștia au venit cu pancarte și au scandat: „Marina, te susținem”.

„Din ziua de azi, sloganul nostru este „Victorie”. Să știți că din ziua de astăzi o să obținem mai multe victorii. Acesta e doar începutul”, a menționat Tauber.

Maia Sandu a invocat în contestația sa mai multiple încălcări documentate, unele chiar în ziua scrutinului: „Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93.504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor „Promo-Lex”, cel puțin 294.505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor și alte încălcări grave”.

Автор
Diana Gatcan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram