social

/FOTO/ În interiorul aeroportului Chișinău a apărut o sculptură. Cum arată

27 сентября 2018, час 18:24
Делиться:

Lucrarea a fost realizată de vestitul sculptor, Veaceslav Jiglițchi, cetățean de onoare al Capitalei, distincţie oferită acestuia pentru aportul în cultura şi arta sculpurii din Chişinău. Veaceslav Jigliţchi are deje peste 50 de sculpturi create, iar pentru meritele sale a primit numeroase premii atît în ţară, cît şi peste hotare.

„Încă din cele mai îndepărtate timpuri sculptura a fost considerată un mijloc de exprimare artistică, simbolistica acesteia fiind una foarte puternică. Am fost onorat să lucrez la acest proiect şi din primele clipe am privit foarte pozitiv idea companiei Avia Invest. Este o lucrare foarte complexă, la care am muncit minuţios şi am depus mult suflet.” a menţionat autorul sculpturii, Veaceslav Jigliţchi.

Sculptura “Echipajul” reprezintă în sine idea că anume aceste personaje, pilotul şi stewardesele sunt cele mai importante în asigurarea confortului şi siguranţei pasagerilor în timpul călătoriei. Fiind la cârma avionului, pilotul întruchipează imaginea încrederii, profesionalismului şi siguranţei unui zbor. Strângerea mâinii comandatului navei are şi o conotaţie simbolistică, acest gest fiind de bun augur. Stewardesele, la rândul lor, sunt cele care au grija de atmosfera caldă şi de confortul călătorilor.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram