politic

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost demis. Cine i-a luat locul

01 июля 2019, час 13:31
Делиться:

Comandantul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Cutie, a fost demis din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului. Noul conducător al Armatei Naționale este Igor Gorgan, potrivit decretului prezidențial semnat de Igor Dodon.

Igor Cutie a fost numit comandant al Armatei Naționale în noiembrie 2016, printr-un decret prezidențial semnat de Nicolae Timofti.  Cutie este general de brigadă, absolvent al Şcolii militare superioare a trupelor de geniu din Kaliningrad, al Academiei de Înalte Studii Militare şi Colegiului de Război de la Bucureşti.  Igor Cutie este cavaler al ordinului „Credinţă Patriei” şi a fost decorat cu medalia „Meritul Militar”.

Tot astăzi, membrii Guvernului l-au numit pe noul conducător al Armatei Naționale, Igor Gorgan. Acesta a mai fost Șef al Marelui Stat Major începând cu anul 2013.

Igor Gorgan și-a făcut studiile la Şcoala Militară Superioară a Armelor Întrunite din or. Novosibirsk, Federaţia Rusă, la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (Departamentul Drept Internaţional), dar și la Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forţelor Terestre din Kansas, SUA.

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram