politic

Spirite încinse la Biroul Permanent al Parlamentului. Alexandru Slusari: „Decizia a fost probată cu încălcarea regulamentului”

11 ноября 2019, час 17:27
Делиться:

Deputații s-au luat la ceartă la ședința de astăzi a Biroului Permanent a Parlamentului. Reprezentanții Blocului ACUM susțin că decizia de a convoca deputații în ședință mâine, la ora 10.00, a fost luată neregulamentar.

Potrivit deputatului Alexandru Slusari, reprezentanții ACUM au cerut ca ședința de mâine să fie convocată la ora 15:00, „pentru a oferi mai mult timp Guvernului să se pregătească”, dar socialiștii au refuzat propunerea.

Când s-a pus la vot ziua și ora întrunirii deputaților, voturile s-au împărțit egal.

Noi eram 13 prezenți la ședința Biroului Permanent. Șase voturi au fost pentru ora 10:00, socialiștii votând împreună cu democrații, șase au fost împotrivă și dl Ulanov (n.r. Denis Ulanov, deputat al Partidului Șor) s-a abținut. Astfel, doamna Greceanîi, împotriva regulamentului Parlamentului, a decis unilateral ca ședința să fie convocată la ora 10:00”, a precizat Alaxandru Slusari, solicitat de TV8.

Mâine, deputații urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea Partidului Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu.

Amintim că PSRM cere demisia miniștrilor fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Maia Sandu a venit astăzi cu o propunere către PSRM, pentru a „ieși din impasul politic”. Prim-ministra i-a îndemnat pe socialiști să-și retragă moțiunea de cenzură, să intre în vigoare legea asumată de Guvern, iar ulterior aceasta să fie trimisă pentru expertiză Comisiei de la Veneția. Sandu a promis că cu va înainta CSP-ului lista de candidați preselectați pentru funcția de procurer general până nu va veni avizul Comisiei d ela Veneția.

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram