social

Peste o mie de persoane cu dizabilități din țară vor beneficia de cărucioare fotoliu noi, donate de o organizație din SUA

17 мая 2019, час 10:27
Делиться:

Peste o mie de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare fotoliu noi. Acestea vor fi donate de către o organizație de binefacere din Statele Unite ale Americii. De asemenea, instituția va oferi și 360 cârje antibraț, 480 cârje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant.

Potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR). În acest context în perioada 14 și 16 mai curent, 26 de tehnicieni și terapeuți au fost instruiți de medici din SUA în procesul de evaluare, asamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual.

Cărucioarele fotoliu noi au fost donate în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, din partea organizației de binefacere „LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În anul 2019, Guvernul a  alocat peste trei milioane de lei procurarea cărucioarelor de către CREPOR.  Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii rulante.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram