politic

Un nou deputat în fracțiunea Partidului Șor. Două persoane au refuzat să vină în Parlament

20 августа 2019, час 14:50
Делиться:

Igor Himici este noul deputat al fracțiunii Partidului Șor. Comisa Electorală Centrală a validat astăzi mandatul. Acesta va ocupa fotoliul eliberat de către Maria Albot, care și-a dat demisia din Parlament. Himici își va începe munca în Legislativ după ce mandatul său de deputat va fi validat și de Curtea Constituțională.

Membrii CEC au precizat că următorii doi candidați, care au fost pe lista Partidului Șor la alegerile parlamentare din februarie, Inga Vinnik și Vitalii Cușnir au refuzat mandatele de deputat.

Igor Himici este jurist de profesie, dar este și artist emerit al R. Moldova, potrivit datelor completate pentru CEC înainte de alegerile parlamentare din februarie. În declarația de venit pentru anul 2018, Himici nu a indicat vreun post de muncă care să fie remunerat, menționând doar că soția sa este angajată la „Avia Invest”, firmă care gestionează Aeroportul din Chișinău.

Amintim că deputata Partidului Șor, Maria Albot și-a depus mandatul pe 31 iulie. Vedeți mai jos cum și-a motivat aceasta decizia.

ULTIMA ORĂ! Încă un deputat renunță la mandat

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram