social

Șefa Direcției Educație a Primăriei Chișinău va fi sancționată, pentru o vizită peste hotare cu 40 de directori de școli

30 декабря 2019, час 11:44
Делиться:

Șefa Direcției educație a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu, va primi o sancțiune disciplinară, după ce a mers într-o deplasare peste hotare, împreună cu 40 de manageri de instituții de învățământ, în perioada 16-20 decembrie. Edilul capitalei i-a cerut funcționarei să prezinte explicații în scris, iar ulterior va fi decisă sancțiunea.

„Este o perioadă absolut inoportună pentru astfel de activități. Este inadmisibil ca un șef de Direcție, în una dintre cele mai dificile perioade ale anului școlar, la sfârșit de semestru, când sunt organizate evaluări, testele sumative, se calculează mediile semestriale, se organizează matineele, să plece în deplasare.

Respectăm dreptul cadrelor didactice la odihnă, dar nu în așa mod sfidător, când interesele personale și propriul confort sunt puse mai presus decât obligațiunile de serviciu. Dna Guțu, prezentați astăzi explicații în scris, iar noi vom examina și vom decide sancțiunea care urmează a fi aplicată”, a cerut astăzi Ion Ceban la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei.

Rodica Guțu  a fost numită șefă a Direcției educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău în iunie 2018.

Rodica Guțu este noua șefă a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram