politic

Informații noi despre oamenii lui Pahotniuc care ar fi primit a doua identitate. Sunt cel puțin patru persoane

03 февраля 2020, час 14:44
Делиться:

Deputatul Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, afirmă că a intrat în posesia unor documente care confirmă că, cel puțin patru persoane din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au primit a doua identitate.

Deputatul spune că avea informații și despre Haikin, nume pe care l-a primit Serghei Iaralov și despre care s-a aflat dintr-o ordonanță a unui procuror anticorupție, publicată astăzi de anticoruptie.md.

„Am mai intrat în posesia unor noi informații. Sunt cel puțin patru persoane care și-au luat a doua identitate. Mai este cineva care și-a schimbat doar patronimicul.  Atât timp cât legea nu-mi permite să fac publice aceste date, nu o pot face, dar sunt mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc care au obținut nu știu în ce mod o a doua identitate”, a declarat Chiril Moțpan pentru TV8.md.

Anterior, s-a vorbit despre numele Reznic Alexandru pe care l-a primit o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și la care, probabil, s-a referit Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate de la începutul lunii decembrie 2019, precum că „nu este persoană publică și membru de partid”.

Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru acțiunile ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice, care au eliberat actele cu noile identități ale persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. Pe atunci, director al ASP era Serghei Răilean, despre care presa a scris că ar fi finul de cununie al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

Serghei Răilean nu ne-a răspuns la telefon pentru a comentat situația.

Igor Dodon a mințit? Serghei Iaralov a primit o altă identitate

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram