politic

Mișcarea Politică „UNIREA” vrea un candidat comun al unioniștilor pentru prezidențiale și invită PUN la discuții. Răspunsul lui Țîcu

03 июня 2020, час 10:15
Делиться:

Cele cinci partide unioniste, membre al Mișcării Politice „UNIREA”, vor un candidat comun la alegerile prezidențiale de la toamnă. În acest context, invită la discuții și Partidul Unității Naționale.

„În vederea identificării unui singur candidat unionist pentru aceste alegeri, Mișcarea Politică „UNIREA” invită Partidul Unității Naționale la discuții privind desemnarea unui singur candidat unionist pentru scrutinul prezidențial”, se menționează în apelul Mișcării „UNIREA”.

Mai mult, cei de la „UNIREA” îndeamnă PUN să adere la Mișcarea politică unionistă.

„Liderii MPU vor contacta, astăzi, liderii PUN în vederea stabilirii unui dialog constructiv în acest sens”.

L-am întrebat pe liderul PUN, Octavian Țîcu, dacă va da curs invitației celor de la „UNIREA”. Polictianul susține însă ferm că formațiunea pe care o va conduce va avea propriul candidat la alegerile de pe 1 noiembrie.

„Așa cum am mai spus de mai multe ori, PUN va avea un candidat al său pentru prezidențiale. De aceea, noi nu vom da curs acestei invitații de la Mișcarea Politică „Unirea”, ne-a spus Țîcu.

Din Mișcarea Politică „UNIREA” fac parte cinci partide: PL, PNL, PPR, Partidul Democrația Acasă și USB.

La alegerile din martie de pe circumscripția 38 Hâncești, Mișcarea „Unirea” a avut un candidat comun – pe liberalul Dorin Chirtoacă.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram