politic

Usatîi anunță despre fuzionarea Partidului Nostru și Partidului Patria

04 августа 2020, час 17:27
Делиться:

Formațiunile Partidul Patria și Partidul Nostru vor fuziona. Despre aceasta a anunțat politicianul Rentao Usatîi astăzi, 4 august, în cadrul unui briefing de presă.

„Aceste partide vor fuziona și vor fi o familie mare și prietenoasă”, a declarat Renato Usatâi. Decizia vine după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) i-a făcut dreptate lui Renato Usatîi în cazul excluderii Partidului „Patria” din cursa electorală pentru pentru alegerile parlamentarele din anul 2014.

Renato Usatâi îl învinuiește pe ostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc de faptul că ar fi „aranjat” scoaterea Partidului Patria din cursa electorală din 2014, iar complici ar fi mai mulți actuali și foști demnitari publici.

În acest sens, politicianul a anunțat că se va adresa la Procuratura Generală (PG) pentru ca pe numele Vladimir Plahotniuc să fie pornit un dosar penal pentru crearea unei grupări criminale.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram