social

Ambasadorul UE la Chișinău: „Curtea Constituțională trebuie lăsată în pace să-și facă lucrul pe care îl are în competența”

05 мая 2020, час 23:01
Делиться:

Curtea Constituțională trebuie lăsată în pace să-și facă lucrul pe care îl are în competența sa, pentru că aceasta este o instituție extrem de importantă în stat. Declarația aparține ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Potrivit lui, sunt inacceptabile exercitarea de presiuni asupra CCM atât din partea altor ramuri ale puterii în stat, cât și din partea unor cercuri politice.

Justiția trebuie lăsată fără influențe politice sau de altă natură pentru că oamenii trebuie să fie siguri că justiția lucrează independent pentru că numai așa ei vor fi egali în fața legii. Și acesta este un aspect fără de care o societate democratică nu poate trăi”, spune diplomatul european.

Potrivit lui, respectarea statului de drept este unul dintre principiile fundamentale în relația Republicii Moldova cu UE. „Sper că nu vor avea loc niciun fel de influențări sau presiuni”, a continuat oficialul.

Plenul Curții Constituționale a trimis ieri o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu declarațiile lansate de unii politicieni privind filajul magistraților și presupuse intimidări la adresa unor judecători ai Înaltei Curți.

Amintim că deputatul deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a declarat anterior că judecătorii Curții Constituționale ar fi filați.

Totodată, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat ieri că un judecător al CCM ar fi fost șantajat cu un dosar de acum 10 ani cu privire la viol.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram