social

Președintele Igor Dodon anuntă o decizie înaintea CSE, sfidând astfel Comisia. Când vor putea merge enoriașii la biserică

05 мая 2020, час 16:47
Делиться:

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că, începând cu următoarea duminică, serviciile divine vor fi reluate la biserici cu participarea enoriașilor. Anunțul l-a făcut pe pagina sa de Facebook înainte ca decizia să fie prezentată de Comisia pentru Situații Excepționale, care are misiunea de a stabili menținerea sau anularea unor restricții.

Despre aceasta șeful statului a anunțat după ce s-a întâlnit cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel.

„A fost luată decizia ca începând cu următorul weekend, să fie permise serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor. Acest subiect l-am discutat în cadrul vizitei mele la Bălți, unde am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel. Am examinat diverse chestiuni ce țin de susținerea Bisericii Ortodoxe în țara noastră”, a scris președintele Dodon.

Amintim că și ieri premierul Chicu a menționat că ar putea fi reluate slujbele la biserici, dar a declarat că decizia urmează să fie luată în cadrul ședinței CSE.

În câteva minute urmează să fie anunțate deciziile luate la ședință.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram