social

Șeful Delegației UE spune că de când se află la Chișinău nu vede progrese pe dosarul furtului miliardului. „Nu am văzut progres și așteptăm”

05 мая 2020, час 23:35
Делиться:

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, spune că de 2,5 ani de când se află în Republica Moldova nu vede progrese în dosarul privind furtul miliardului. Potrivit lui, nu sunt rezultate palpabile nici în ceea ce privește recuperarea banilor furați, nici în ceea ce ține de tragerea la răspundere a celor vinovați, iar acest lucru este un semnal foarte important și pentru investitori, pentru partenerii internaționali. 

În cazul lui Șor nu continuă lucrurile deja de foarte mult timp. Și în ceea ce privește investigația nu am văzut progres până acum și așteptăm acest lucru”, a menționat diplomatul european în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, și dauna făcută de furtul miliardului, dar și crima în sine este de proporții.

Activitatea Procuraturii este printre cele mai importante domenii care sunt și în atenția noastră pentru că ea ține de lupta contra corupției, pentru a aduce pe cei responsabili în fața legii și care trebuie să lucreze ca oamenii să fie siguri că statul nu va fi capturat de interese. Dacă nu lucrează Procuratura în acest sens, atunci această siguranță nu există”, a comunicat Peter Michalco.

În opinia lui, Procuratura ar trebui frecvent să prezinte rapoarte în Parlament cu privire la recuperarea banilor din furtul miliardului. „Și am spus că am văzut pași făcuți anul trecut, după luna iunie, și așteptăm continuarea acestor pași care vor aduce rezultate”, a continuat oficialul.

Peter Michalko susține că recomandarea UE este ca să fie formată o echipă de investigație la care să participe și specialiști internaționali.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram