coronavirus

Măsuri drastice la Cahul în contextul COVID. Autoritățile sistează circulația transportului, închide piețele și anulează Paștele Blajinilor

05 июня 2020, час 19:32
Делиться:

Autoritățile municipale de la Cahul au luat astăzi măsuri drastice pentru a evita răspândirea virusului COVID-19. La ședința Comisie Excepționale de Sănătate Publică din Cahul s-a decis închiderea piețelor din oraș și cimitirelor din tot raionul.

Într-o conferință de presă susținută după ședința de azi a Comisiei, Vladimir Calmâc, vicepreședintele raionului Cahul, a declarat că situația privind contaminarea cu coronavirus este alarmantă în raion. Doar astăzi au fost înregistrate în raionul Cahul 26 de persoane contaminate cu COVID-19. În total, în raion s-au înregistrat 449 de persoane infectate.

„Situația este alarmantă pentru noi, ne îngrijorează foarte mult. Și această îngrijorare vrem să o transmitem tuturor cetățenilor raionului Cahul”, a declarat Vladimir Calmâc.

Astfe, activitatea piețelor a fost sistată în orașul Cahul pentru perioada 9-22 iunie. Doar o piață va fi deschisă, unde cetățenii își vor putea vinde produsele agricole.

A fost interzis accesul în cimitirele din raionul Cahul. Restricțiile se aplică pentru perioada 6-19 iunie. Vor fi permise doar înmormântările.

De asemenea, a fost sistată activitatea a trei întreprinderi mari din raion pentru perioada 8-14 iunie.

Tot astăzi, a fost sistat transportul interurban din raion și transportul care ducea angajații la diferite întreprinderi până pe 21 iunie. Restricția intră în vigoare pe 8 iunie.

Râșcani și Bălți au înregistrat în ultima săptămână creșteri alarmante a numărului cazurilor de Covid – 19! Cele mai afectate teritorii, conform ANSP

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram