politic

Un deputat socialist va cere mâine recuzarea judecătorului CCM Nicolae Roșca

06 мая 2020, час 13:56
Делиться:

Deputatul socialist, președinte al Comisiei juridice a Parlamentului, Vasile Bolea, va depune la ședința de mâine a Curții Constituționale o cerere de recuzare a judecătorului Nicolae Roșca de la examinarea sesizărilor care vizează acordul de credit din Federația Rusă.

Parlamentarul spune că apar dubii privind imparțialitatea judecătorului, din motiv că  Nicolae Roșca a fost membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, iar anterior a fost și avocat al Maiei Sandu.

„Am hotărât mâine, la ședința Plenului CCM, să depun o cerere de recuzare a judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca. Domnul Roșca în 2016 a fost ales în calitate de membru al Biroului Permanent Național al PAS. Domnul Roșca pe perioada activității sale anterioare a pledat în calitate de avocat al Maiei Sandu. A fost candidat la alegerile parlamentare din 2019 al Blocului ACUM pe cota PAS.

În asemenea circumstanțe, subiectivismul și atașamentul moral al judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca față de autorul sesizării Sergiu Litvinenco devine indubitabil în condițiile descrise mai sus. În procesul judecării cauzelor, judecătorul trebuie să examineze cauzele în condiții care exclud orice influență din afară asupra lui. În această ordine de idei, unica soluție, să avem un proces imparțial și echitabil este recuzarea judecătorului Nicolae Roșca sau abținerea dânsului de la judecarea sesizării depuse de deputatul Sergiu Litvinenco”, a scris deputatul pe Facebook.

Amintim că și magistratul Vladimir Țurcan a fost membru al Partidului Socialiștilor și chiar deputat PSRM în Parlament, înainte de a fi propus la Curtea Constituțională.

Precizăm că CCM se va întruni mâine pentru a examina sesizările și a decide soarta creditului rusesc de 200 de milioane de euro pentru R. Moldova.

Vezi și:

Cerere de recuzare! Un judecător de la CCM ar putea să nu participe la examinarea sesizărilor privind Acordul de împrumut din Rusia

Автор
Daniela Cutu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram