politic

Doi deputați PPDA, reacție la propunerea lui Candu de a forma un bloc anti-guvernamental

08 мая 2020, час 10:24
Делиться:

Doi deputați din fracțiunea Platformei DA au venit cu o reacție după ce grupul „Pro Moldova” au propus fracțiunilor din opoziție precum și deputaților din majoritatea parlamentară să constituie un bloc anti-guvernamental.

Atât vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, cât și deputatul Igor Munteanu sunt de părere că propunerea liderului grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu nu este cea mai bună idee, întrucât „nimeni nu a uitat despre trecutul lui glorios lângă Plahotniuc”. 

Eu cred că domnul Candu nu este cea mai bună figură în jurul căruia noi putem să constituim ceva. Dacă domnul Candu crede că cineva a uitat despre trecutul lui glorios lângă Plahotniuc, dânsul greșește amarnic. Din punctul meu de vedere domnul Candu are multe de făcut pentru a recupera, a cere scuze de la popor și ideea lui sună cumva foarte straniu. Faptul că el acuma se luptă cu acestă majoritate și vorbește despre alt guvern, nu este altceva decât repetarea ideilor opoziției autentice. Toți deputații care vor binele acestei țări trebuie fără condiționări să sprijine alt guvern pro-eurpean. Acest guvern nu poate să fie creat în jurul domnului Candu”, a spus pentru tv8.md Alexandru Slusari.

Nu cred că domnul Candu are autoritatea morală de a propune un bloc. Pot fi descuții politice, important este să știe ce își dorește. Noi am criticat permanent erorile grave ale Guvernului Chicu, și pe partea ecnomică, politică, dar atunci când vorbim despre o schimbare a acestui cabinet trebuie să ne punem întrebarea pe ce fundament „s-ar așeza” această alternativă politică. Vom lua o decizie în corespundere cu interesul național”, a declarat Igor Munteanu.

Grupul „Pro Moldova” acuză Guvernul Chicu că a eșuat în gestionarea crizei din sănătate, recidivează și emite acte neconstituționale, a deraiat de la cursul european al țării, a uitat de cetățenii Republicii Moldova și în loc să acționeze a venit cu scheme, minciuni și șantaj.

Автор
Daniela Cutu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram